Kepeci Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Başladı

Gülistan Mahallesi’nde ve çarşı merkezinde yoğunlaşan Kentsel Dönüşüm, Kepeci Mahallesi’ne de ulaştı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Kasım 2014 13:55
Kepeci Mahallesi’nde Kentsel Dönüşüm Başladı

Özellikle Isparta gibi deprem riski altında bulunan iller için büyük fırsat olarak nitelendirilen Kentsel Dönüşüm ilimizde hız kazandı. İlki Gülistan Mahallesi’nde başlatılan dönüşüm farklı bölgelere de sıçramaya başladı. Gülistan Mahallesi’nden sonra çarşı merkezinde de dönüşüm süreci devam ediyor.

KEPECİ MAHALLESİ’NDE DE İLK KAZMA VURULDU

Mahalle bazında dönüşüm Gülistan’dan sonra Kepeci Mahallesi’ne geçti. Isparta’nın kuruluşunda ilk mahallelerden biri olma özelliğini taşıyan Kepeci Mahallesi, dönüşümden nasibini alacak. İnşaat Yöneticisi Fatih Dikmen, Bu mahallede ilk dönüşümü kendilerinin uygulayacağını duyurdu. 3 ayrı binadan numune aldıklarını ve incelemenin ardından risk raporlarının oluşturulduğunu bildiren Dikmen, “Raporda binanın hiçbir taşıyıcı özelliğinin kalmadığı ve eski yapılar olduğu için beton mukavemetinin çok düşük olduğu görüldü. Bunun sonucunda yıkım raporları hazırlandı. Şu anda yıkım tamamlandı. 3 binanın birleşimi olarak 16 daireli bir bina yapılacak” dedi.

12-15 AYDA TESLİM ETMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ

Yapım işi devam ederken devletin kentsel dönüşüm sürecinde daire sahiplerine 18 ay boyunca kira yardımında bulunduğunu hatırlatan Dikmen, “Aralık ayı sonu itibariyle temel atmayı düşünüyoruz. Mevcut binaların yerine taşıyıcı özelliği yüksek, deprem yönetmeliğine uygun modern bir bina inşa edeceğiz. Devlet 18 ay oradaki kişilere kira yardımı yapacak. Yeni binayı 12-15 ay içerisinde teslim etmeyi düşünüyoruz. Amacımız; Güvenilir, sağlıklı yeni binalar oluşturmak. Kepeci Mahallesi’nde ilk kentsel dönüşümü biz uygulayacağız. Mahalleden gelecek diğer talepleri de değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.