Kerevit Avına Yasak Geldi

Bir süredir kerevit avı yapılabilen Eğirdir Gölünde artık kerevit avına izin verilmeyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Kasım 2012 12:11
Kerevit Avına Yasak Geldi

Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe göre, bütün iç sularda 1 Kasım ile 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlanması, ihracatı ve işlenmesine yasak getirildi.

Yasakla ilgili konuşan Eğirdir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Turgut, "Eğirdir Gölü'nde kerevit av yasağının 1 Kasım itibariyle başlamasından dolayı tüm avcılarımızın yasağa uymaları gerekmektedir. Yasağa uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır." dedi.

Bir süredir kerevit avı yapılabilen Eğirdir Gölünde artık kerevit avına izin verilmeyecek. Ticari amaçlı su ürünleri avcılığını düzenleyen tebliğe göre, bütün iç sularda 1 Kasım ile 30 Haziran tarihleri arasında kerevitlerin avlanması, nakli, pazarlanması, ihracatı ve işlenmesine yasak getirildi. Yasakla ilgili konuşan Eğirdir İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Uğur Turgut, "Eğirdir Gölü'nde kerevit av yasağının 1 Kasım itibariyle başlamasından dolayı tüm avcılarımızın yasağa uymaları gerekmektedir. Yasağa uymayanlar hakkında 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu gereğince yasal işlem yapılacaktır." dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.