Kerevit Üretimini ve Pazarlamasını Geliştirme Projesi

Türkiye ve Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu Projesi Tarım, Balıkçılık Hibe Programı kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) önderliğinde başlatılan, ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Ekim 2011 16:08
Kerevit Üretimini ve Pazarlamasını Geliştirme Projesi

Türkiye ve Avrupa Birliği Sivil Toplum Diyaloğu Projesi Tarım, Balıkçılık Hibe Programı kapsamında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) önderliğinde başlatılan, "Türkiye'de kerevit üretim ve pazarlamasının geliştirilmesi" projesi kapsamında eğitim çalışmalarını tamamlayan 50 kursiyere sertifikaları verildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ile Şahlanlar Gıda Kerevit İşleme ve Pazarlama Firması'nın da ortaklığının bulunduğu proje kapsamında 50 kursiyere yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları bugün yapılan sınavla sona erdi. Sınavda başarılı olan 50 kursiyere Şahlanlar Gıda Kerevit İşleme ve Pazarlama Fabrikası'nda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Şahlanlar Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Osman Şahlan, törende yaptığı konuşmada, sertifika sahibi olan kursiyerlerin daha kolay iş bulma imkanına kavuştuklarını bildirdi. Özellikle Su Ürünleri Fakültesi öğrencilerinin mezun olduktan sonra iş başvurusu yaptıklarında başvuru dosyalarında bu tür sertifikaların arandığını kaydeden Şahlan, "Su ürünleri alanında Türkiye'de üretim yapan 10 firmadan biriyiz. Bu sektörde istihdamın artmasını biz de istiyoruz ancak kalifiyeli elemanlar arıyoruz. İşte bu eğitimleri alan arkadaşlarımız nitelikle eleman olarak sayılmaktalar" dedi.

Kurs eğitmeni İsmail Yüksek Genç, ilk aşamada kursiyerlere kerevitin işlenmesi, değerlendirilmesi, paketlenmesi ve gıda güvenliği konularında bilgiler verildiğini bildirdi. Kursun 4 gün sürdüğünü dile getiren Genç, kursu başarılı bir şekilde tamamlayan kursiyerlerin kalifiyeli eleman olarak nitelendirildiklerini söyledi. Eğitimlerin ikinci aşamasının ise 5 farklı noktada devam edeceğini bildiren Genç, proje kapsamında bilinçli kerevit avcılığı, ağ örme, kerevitin muhafazası konularında da eğitim çalışmaları yürütüleceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum