Keşfedilmemiş Cennet AKSU

Isparta’da ilk kez bir ilçenin turizm tanıtım kitabı yayınlandı.

Yayınlanma:
Keşfedilmemiş Cennet AKSU

Aksu Kaymakamı İbrahim Özderin girişimiyle yayınlanan ‘Keşfedilmemiş Cennet Aksu’ kitabı üniversite, kamuoyu, kurumlar ve sanat çevreleri tarafından ilgiyle karşılandı.

Isparta Valiliği desteği ve Aksu Kaymakamı İbrahim Özderin’in koordinasyonunda hazırlanan Aksu’nun turizm el kitabı Aksu ilçesini ve ekoturizmini tanıtan envanterde dünyada nadir bulunan kırmızı benekli alabalığı, yayalaları, mağaraları, arkeolojik alanları ve Yaka konyonunu ele alıyor.

Firikler, Lidyalılar, Perslerin yaşadığı Romalıların medeniyet kurduğu, Büyük İskender’in hükümdarlığında geçen topraklarda ilginç tarihi kalıntılar ve yapılara rastlanıyor. Osmanlı döneminde ise yörüklerin yoğun olduğu bir bölge olarak bilinen Aksu, Oğuz, Kayı ve birçok boylardan gelen Türklerin yaşam bölgesi olarak biliniyor. TYMBRIDA kutsal alanı ve 1300 metrekarelik açık hava tapınağı yer alıyor.

Kaymakam Özderin, günümüzde Aksu’nun lokomotif olan bölgesinin Dedegöl olduğunu belirterek Dedegöl’ün tanınması adına bölgede fotoğraf çekimleri için gelen konuklara kamp yapmaları için imkan sağlıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum