Kesikbaş Cinayetinde 37 Kişi İfade Verdi

Yalvaç’ta meydana gelen kesimbaş cinayetinin soruşturmasını sürdüren Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili 37 kişinin ifadesine başvurdu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Şubat 2013 18:51
Kesikbaş Cinayetinde 37 Kişi İfade Verdi

Yalvaç’ta kendisine silah zoruyla tecavüz edip hamile bıraktığını ileri sürdüğü 35 yaşındaki Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan 27 yaşındaki Nevin Yıldırım soruşturmasını sürdüren Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, olayla ilgili 37 kişinin ifadesine başvurdu.

Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde evli ve 2 çocuk annesi Nevin Yıldırım, kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak köy meydanına attı.

Yıldırım, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Isparta E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilen Nevin Yıldırım, 17 Kasım 2012'de 3.5 kilo ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Yıldırım'ın istemediği bebek, Isparta Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yurduna yerleştirildi.

Soruşturmayı sürdüren Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, babanın belirlenmesi için bebekten alınan DNA örneklerini, daha önce Nurettin Gider'den alınan DNA örnekleriyle karşılaştırılması amacıyla İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.

İddianamenin hazırlanması için DNA sonuçlarını bekleyen Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı, soruşturma kapsamında Nurettin Gider'in eşi Kezban Gider ve Nevin Yıldırım'ın kız kardeşi Mümine Yıldız'ın da aralarında bulunduğu 7'si kadın 37 kişinin ifadesine başvurdu.

Jandarma tarafından Koruyaka Köyü'nden adliyeye getirilen 37 kişiye, Nurettin Gider ile Nevin Yıldırım arasında gönül ilişkisi olup- olmadığı soruldu. İfadelerin içeriği hakkında açıklama yapmayan savcılık, önümüzdeki günlerde Isparta Cezaevi'ndeki Nevin Yıldırım'ın tekrar ifadesine başvuracak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.