Kesikbaş Cinayetinde Şok Gelişme!

Kesikbaş Cinayetinde Şok Gelişme!

Yayınlanma:
Kesikbaş Cinayetinde Şok Gelişme!

Isparta'da silah zoruyla kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdüğü Nurettin Gider'i öldürdükten sonra başını keserek köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın tutukluluğunun devamına yönelik karara bir üst mahkemede itiraz eden avukatı Hüseyin Aksoy, müvekkilinin 2 yıldır tutuklu olduğunu, ağır ceza mahkemelerinde tutukluluk halinin 2 yıldan fazla olamayacağını belirtti.

Isparta'nın Yalvaç ilçesine bağlı Koruyaka köyünde 29 Ağustos 2012 tarihinde kendisine tecavüz ettiğini öne sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i av tüfeğiyle öldürdükten sonra kafasını kesip köy meydanına atan Nevin Yıldırım'ın yargılanmasına devam edildi. Son duruşmada akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespiti için İstanbul 4'üncü İhtisas Dairesi'ne sevkine karar verilen Nevin Yıldırım, henüz hastaneye gitmedi. Mahkeme 2 Eylül'deki dosyayı gözden geçirme duruşmasında, internet üzerinden Nevin Yıldırım'ın yargılamasına devam etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin gözden geçirilmesine karar verince sanık avukatı Hüseyin Aksoy, müvekkilinin 2 yıldan bu yana tutuklu olduğunu ve ağır ceza mahkemelerinde tutukluluk halinin 2 yıldan fazla olamayacağını belirterek, karara itiraz etti.

AKŞEHİR AĞIR CEZA MAHKEMESİ'NE İTİRAZ
Yaşanan olayla ilgili mahkeme heyetinin tüm tanıkları dinlediğini, delillerin toplandığını belirten avukat Hüseyin Aksoy, "Ağır ceza mahkemesinde yargılaması devam eden sanıkların tutukluluk hali 2 yıldan fazla olamaz. Müvekkilem 2 yıldan bu yana tutukludur ve yargılaması devam etmektedir. Ortada ne karartılması muhtemel delil, ne de etkilenecek bir tanık kalmıştır. Bu nedenle bir üst mahkeme olan Akşehir Ağır Ceza Mahkemesi'ne yazılı itirazımızı yaptık. Kararı bekliyoruz" dedi.

YA RAPOR CEZAİ EHLİYETİ YOK DİYE GELİRSE
Müvekkili Nevin Yıldırım'ın cezai ehliyetinin olup olmadığı yönünde rapor alınmak üzere İstanbul 4'üncü İhtisas Dairesi'ne sevk edildiğine işaret eden avukat Aksoy, "Kuruldan 'cezai ehliyeti yoktur' şeklinde bir karar çıkarsa bunca zamandır tutuklu kalmasını kimse izah edemez. O nedenle biz müvekkilemin daha fazla tutuklu kalmasına itiraz ediyoruz" diye konuştu.

OLAYIN GEÇMİŞİ
Nevin Yıldırım, Yalvaç İlçesi'ne bağlı Koruyaka Köyü'nde kendisine silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdüğü 2 çocuk babası Nurettin Gider'i 28 Ağustos 2012 gecesi tüfekle vurdu, başını kesip bir çuvala koyarak 'İşte namusuma uzananın kellesi' diyerek köy meydanına attı.

Olaydan sonra tutuklanan ve Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'tasarlayarak canavarca hisle kasten adam öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Yıldırım, 17 Kasım 2012'de bir kız Bebek dünyaya getirdi. DNA testi sonucu babalığı belirlenen Nurettin Gider'in nüfusuna kayıt edilen Bebek, anne Nevin Yıldırım tarafından istenmeyince devlet korumasına alınarak koruyucu aileye verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.