Kesilir" Denilen Ayaklar Burada İyileştirildi

Türkiye'nin birçok hastanesinde "ayakların kesilmesi gerekir" teşhisi konulan hastalar, Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde tedavi ediliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Şubat 2014 12:00
Kesilir" Denilen Ayaklar Burada İyileştirildi

Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Başhekimi İbrahim Etli, yaptığı açıklamada, İstanbul ve Trabzon'daki hastanelerle Türkiye'nin "dal hastanesi" olarak bilinen 3 hastaneden biri olarak 1952'den beri hizmet verdiklerini belirtti.

Genelde şehir dışından gelen hastalara hizmet verdiklerini bildiren Etli, başka yerlerde ayaklarının kesilmesi gerektiği yönünde teşhis konulan pek çok hastayı tedavi ettiklerini söyledi.

"Diyabetik ayak" hastalığı konusunda hastaların huzurlarını kaybetme noktasına geldiklerini dile getiren Etli, "Fakat burada yaptığımız tedavi sonucunda birçok hastanın uzvunu kurtardık. Yaklaşık 6 ay içerisinde kesilmesi gereken ayakları tekrar sağlığına kavuşturarak tedavi ettik. Genelde uyguladığımız yöntem dahiliye ile beraber ciddi bir diyabet şeker takibi. Pansuman ve antibiyotik tedavisi ile ciddi katkılar sağlıyoruz" dedi.
Etli, hastaneye daha çok komplikasyonlu ve diğer merkezlerde riskli olduğu için müdahale edilmeyen hastaların geldiğine dikkati çekti. Etli, geçen yıl hastanelerinde diyabetin en ciddi ve en ağır komplikasyonlarından biri olarak kabul edilen "Diyabetik ayak" hastası 20 kişinin ayağının yapılan tedavi ile kesilmekten kurtarıldığını vurguladı.
"Parmağımı keseceklerdi"

7 sene diyabet tedavisinin gören 63 yaşındaki Emine Erdoğan da son çare olarak Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesine başvuranlardan. Diyabet ayak sebebiyle ayağında yara açılması olan ve daha önce gittiği tedavi merkezlerinde parmağının kesilmesi gerektiği söylenen Erdoğan, Eğirdir'de yapılan tedavi ile sağlığına kavuştu. Erdoğan, "Diğer hastanede parmağımı keseceklerdi. Bir arkadaşım araştırdı, bana burayı tavsiye etti. Çok şükür iyiyim" diye konuştu.

Kalçası kırılan ve diğer merkezlerde müdahale edilmeyen 29 yaşındaki Halil Yıldırım da Eğirdir'deki hastanede sağlığına kavuşanlardan. Yaklaşık 2 aydır hastanede tedavi gören Yıldırım, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Burada kalça protez ameliyatı geçirdim. Buraya, hastaların tedavi gördükten sonraki değerlendirmeleri ve yönlendirmeleri sonucu tavsiye üzerine geldik. Buradan gayet memnunum. Diğer hastanelerde ameliyatım hatalı oldu, yeniden protez ameliyatı geçirmek zorunda kaldım. Şu anda durumum gayet iyi, çok rahat yürüyebiliyorum."

Başka hastanelerde ameliyat edilmesi gerektiğini ifade edilen ancak kilolarından dolayı dizlerine protez takılamayan Halil Yıldırım'ın annesi 57 yaşındaki Fatma Yıldırım da Eğirdir'de ameliyat olarak fizik tedaviye başladığını kaydetti. Anne Yıldırım, "Şimdi yürüyorum, egzersizlerimi yapıyorum. Daha önce hastaneye gittim, 'dizlerinden ameliyat olacaksın' dediler ama fazla kilom var diye yapmadılar" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum