Keşke Dersleri İyi Dinleseydi

Gökçay girişine yapılan Etnografya Müzesi’nin şehrin siluetini bozduğunu düşünen Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’ya Belediye Başkanı Günaydın’dan sert cevap geldi.

Yayınlanma:
Keşke Dersleri İyi Dinleseydi

Başkan Günaydın Kuyu’nun akademik kariyerini hedef alarak “Keşke Merve hanım öğrencilik yıllarında dersleri iyi dinleseydi” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gökçay girişinde yapımı devam eden Halı, Kilim ve Etnografya Müzesi ile eleştirilerini dile getiren Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’yu sert ifadelerle eleştirdi.

Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, “Gökçay girişinde yapılan müzenin kent silüetini bozduğunu düşünüyoruz. Bu konuyla alakalı ortak kurul oluşturulup halkın görüşü, çevresel değerler, planlana, silüet ve estetik gibi kararlar alındıktan sonra hareket edilmesi gerekir. Kamusal alanlarda alınacak her türlü kararlar, bu kamusal alanlara bütün kamunun hakkı olan yerlerden bahsediyorum, muhakkak surette ortak akıl kurulu oluşturulması gerekir” ifadelerini kullanmıştı.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmelerde Merve Kuyu’yu eleştirdi. Gökçay girişine yapılan Etnografya müzesinin kule bölümüne yönelik eleştiri cevaplayan Günaydın “Kuleler şehrin estetiğini bozmaz. Eyfel Kulesi şehir estetiğini bozuyor mu?” diye sordu.

Günaydın “Kıskançlığa gerek yok. Ben şehrin anlamını yükseltmek için çalışıyorum. Şimdi devasa bir yapı daha tasarlıyorum. Emsali olmayan bir yapı olacak bu. Hadi ondan da rahatsız olun” diye konuştu.

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu’ya seslenen Başkan Günaydın; “Merve hanım benim öğrencim sayılır. Mutlaka benim derslerime de girmiştir. Keşke öğrenciyken dersleri iyi dinleseydi de şimdi böyle anlamsız eleştiriler yöneltmeseydi” ifadelerini kullandı.

Isparta’nın deprem kuşağında yer aldığına ilişkin eleştirileri de cevaplayan Başkan Günaydın, “Allahın izniyle o bina Isparta’nın en sağlam binası olacak. Çok önemli tekniklerle inşa ediyoruz o binayı” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
17 Yorum