Keşke Sende Baattin'e Benzesen

CHP Isparta İl Başkanı Vedat Şenol, geçtiğimiz gün Isparta’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’yu sert ifadelerle eleştirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2014 13:18
Keşke Sende Baattin'e Benzesen

Soylu’nun Kılıçdaroğlu ve Ekmeleddin İhsanoğlu hakkındaki ifadelerini ‘seviyesizlik’ olarak yorumlayan Şenol, Soylu’yu kendi sözleriyle vurdu: "Siyasal ahlaksızlık deyince akla iki isim gelir!"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu Isparta İl Danışma Toplantısında yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’nu Siyasi Ahlaksızlıkla suçlamıştı. Soylu çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ise sosyal medya fenomeni Baattin’e benzetmişti.

KENDİSİNE YAKIŞIR ÜSLUP
Soylu’ya ilk tepki CHP İl Başkanı Vedat Şenol’dan geldi. Vedat Şenol Ajans32 muhabirine yaptığı açıklamada “Soylu Isparta’ya yine geldi ve kendisine yakışan bir üslupla konuştu gitti. Hem Genel Başkanımızı hem de adayımızı kötülemeye çalıştı” dedi.

SİYASAL AHLAKSIZLIĞIN SİMGE İSMİ
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Soylu’ya seslenen Şenol, “Genel Başkanımızı siyasi ahlaksızlıkla sulayan Soylu’ya sesleniyorum; Türkiye’de siyasl ahlaksızlık deyince akla iki isim gelir. Birisi Numan Kurtulmuş, diğeri de Süleyman Soylu. Her ikiniz de genel başkanı olduğunuz partinizi, davanızı satıp, Recep Tayyip Erdoğan’a biat ettiniz. Genel Başkan olduğunuz dönemde AKP’ye ve Recep Tayyip Erdığan’a yönelik ifadeleriniz hala kulaklarımızda çınlıyor. Özellikle AKP’nin hırısızlık ve yolsuzluklarına yönelik ifadeleriniz hala arşivlerde duruyor” dedi.
Şenol, “Sizin için kullanılabilecek en saf en samimi ifade dönek ya da fırdönektir. Dün başkalarını satan Soylu, yarın zora düştüğünde de ilk önce Erdoğan’ı satacaktır. Bu süreci de hep birlikte izleyeceğiz. Siyasette ahlaksızlığın simge ismi Soylu’dur” diye konuştu.

KEŞKE SENDE KARAKTER OLARAK ONA BENZESEN
Soylu’nun Ekmeleddin İhsanoğlu’nu sosyal medya fenomeni Baattin’e benzetmesini de değerlendiren Şenol, “Açıkçası Baattin’i pek bilmiğyordum. Araştırdım. Kötü bir tipleme değil. Bana 12 Eylül öncesinde Gırgır isimli mizah dergisindeki ‘Avanak Avni’ tiplemesini hatırlattı. Dobra, olaylara ilginç tepkiler veren ve halkçı bir tutum sergileyen tiplemedir. Soylu, Ekmeleddin bey’i aşağılamak için böyle bir benzetme yapmış ama keşke kendisi de karakter olarak Baattin’e benzeyebilse” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum