Keskin: 'Türkiye Demokratik Depremi Gerçekleştirmek Zorunda"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, ''Yeni bir toplumsal sınıfın öncülüğünde Türkiye, bir demokratik depremi gerçekleştirmek zorundadır'' dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Aralık 2012 11:28
Keskin: 'Türkiye Demokratik Depremi Gerçekleştirmek Zorunda"

Adnan Keskin, partisinin Isparta il başkanlığınca Büyük Isparta Oteli'nde düzenlenen dayanışma gecesinde, sorunların çözüldüğü kurumun adının siyaset olduğunu, siyaset dışındaki çıkışların etkisiz kalacağını söyledi.
İktidarın, gücünü toplumun tümünü kucaklayarak ve ulusal çıkarları dışlamayarak kullanması halinde siyasetin işlevsel olacağını ifade eden Keskin, aksi haldeki siyasetten beklenenlerin gerçekleşmeyeceğini belirtti.

Keskin, Türkiye'deki iktidarın ülkenin çıkarları yerine, uluslararası beklentilere cevap verdiğini savunarak, bu durumun Türkiye'nin kendi ekonomisini yönetememesine neden olduğunu öne sürdü. Ülkenin ekonomik anlamda sıkıntılarının bulunduğuna dikkati çeken Keskin, üniversiteyi bitiren gençlerin işsiz kaldığını, görüşlerini açıklayan kişilerin ise cezaevine konulduğunu iddia etti.

Türkiye'nin bu gidişten kurtulması gerektiğini ifade eden Keskin, ''Türkiye'nin demokratik bir silkinişe, toplumsal başkaldırıya ihtiyacı vardır. Demokratik direnci ve başkaldırıyı yapacak toplumsal kesimlerin iktidarına ihtiyaç vardır. Yeni bir toplumsal sınıfın öncülüğünde Türkiye, bir demokratik depremi gerçekleştirmek zorundadır. O toplumsal sınıfların ideolojisinin adı sosyal demokrasidir'' diye konuştu.

''Sosyal demokrasinin günümüz Türkiye'sindeki örgütlü gücünün adı CHP'dir'' diyen Keskin, günümüzün en pırıltılı ideolojisinin sosyal demokrasi olduğunu söyledi.

Adnan Keskin, CHP'nin erdemin ve faziletin adresi olduğuna değinerek, ''CHP, yenileşmenin ve dönüşmenin adıdır. CHP, çağdaşlaşmanın ışığıdır. Toplumsal beklentilerin odağıdır'' ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum