Kestane Ağaçları Tehlikede

Kestane Ağaçları Tehlikede

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2017 10:11
Kestane Ağaçları Tehlikede

sparta'da kestane ağacı katliamını ortaya çıkan AK Partili Fevzi Özdemir, konuyu İl Genel Meclisi gündemine taşıdı. İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Mayıs ayı ilk oturumunda kestane katliamını hatırlatarak bir teklifte bulundu. Isparta'daki anıt ağaç katliamını ilk ortaya çıkaran ve ulusal gündeme taşınmasını sağlayan Özdemir, İl Genel Meclisi gündemine dahil edilmesi istemiyle şu öneriyi verdi: "İlimizde Çınar Ağacı, Kasnak Meşesi, Ardıç ağacı, Kestane ağacı, ceviz ağacı ve ıhlamur ağacı gibi, çeşitliliğimiz açısından, diğer illerde eşine az rastlanır ağaç çeşidine sahip bulunmaktayız. Her geçen gün bu değerli ağaçlarımızın öneminin kaybolduğu düşüncesi ile hızla yok oluşlarına da bir şekilde şahid olmaktayız.

Son günlerde ulusal basına da taşımamız üzerine 300 – 350 yıllık kestane ağaçlarının kesilmesi, kesen insanların bahçe sahibi olması hasebiyle, yasalar gereği bu tarihi sandığımız, anıt sandığımız, özümüz sandığımız yaşlı ağaçların, izin almadan kesilmesi durumunda dahi, 170 TL gibi komik rakamlarda ceza kesilmesi mantığı bizleri kamuoyunu ziyadesi ile üzmüştür. Yaptığımız girişimlerin bir fayda getirmediği ortadadır ve Ayazmana kestaneliğinde bulunan 2500 yaşındaki kestane ağaçlarımızın tehlikeli geleceği açısından, ivedi bir çare aranması gerekmektedir. Konunun geleceğimiz açısında önem arzetmesi, incelenmesi ve bir sorumluluk yüklenmesi gereği için incelenmek üzere önergenin gündeme alınmasını arz ederim."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum