KHK ile 10 Binin Üzerinde Kamu Görevlisi İhraç Edildi

KHK ile 10 Binin Üzerinde Kamu Görevlisi İhraç Edildi

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Temmuz 2018 10:06
KHK ile 10 Binin Üzerinde Kamu Görevlisi İhraç Edildi

Dün gece yarısına doğru yayınlanan 699 nolu KHK ile Cumhurbaşkanı, yardımcıları ve bakanların yemin etme usülleri düzenlenirken 700 nolu KHK ile FETÖ ile bağlantılı çok sayıda kamu personelinin ihraç edildiği öğrenildi. Bugün yayınlanması beklenen ihraç kararnamesinde ihraç edilenlerin 9103'nün Emniyet Genel Müdürlüğü'nden olduğu belirtildi. TSK başta olmak üzere diğer devlet kurumlarından da çok sayıda kamu görevlisinin iharaç edildiği kaydedildi.

10 BİN KİŞİYİ AŞAN İHRAÇ
Yeni uygulamaya alınması planlanan sistem öncesinde, ‘’KHK Resmi Gazete’de yayımlandı mı?’’ şeklinde sorular kamuoyunu meşgul etmeye başladı. Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım tarafından OHAL ve KHK konularına ilişkin önemli açıklamalar gerçekleştirildi. OHAL’in 28 Temmuz 2018 tarihinde kaldırılacağının ve yeniden uzatılmayacağını vurgulayan Yıldırım, son defa KHK (Kanun Hükmünde Kararname) yayımlanacağı şeklinde ifadelere yer verdi. Bununla birlikte son KHK’nın ne zaman yayımlanacağı hususunda da açıklamalarda bulunarak; 6 Temmuz 2018 yani bugünü işaret etti. Son olarak; TSK ihraç listesi belli oldu mu ve KHK’da hangi kurumlardan kimler ihraç edildi şeklinde gündemi meşgul eden sorulara yanıt niteliğinde son kez yayımlanacak KHK ile belli olacak. Kanun Hükmünde Kararname ile Emniyet, TSKbaşta olmak üzere diğer devlet kurumlarından FETÖ’den ihraç edilen 10 bini aşan kişinin ihraç edilmesi ve terörle mücadele hususuna dair önemli yeni düzenlemelerin gelmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.