Kıbrıs'ta 1974'ü Unutanlar Var

KKTC'deki miting rezaleti Türkiye'nin canını acıttı, şehitlerin kemiklerini sızlattı!

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2011 21:24
Kıbrıs'ta 1974'ü Unutanlar Var

Hükümetin aldığı ekonomik önlem paketi KKTC'de 50 bin kişiyi sokağa döktü. Sendikal Platform'un organize ettiği mitingde açılan pankartlarda ise Türkiye'ye resmen öfke vardı. Türkiye'den aktarılan kaynak ve desteği görmezlikten gelen 50 bin Türk, Türkiye'ye "Has..ktir" pankartı açtı.

KKTC'de, Sendikal Platform'nun düzenlediği Toplumsal Varoluş Mitingi'nde 50 bin kişi Türkiye'ye resmen küfretti. Yürek acıtan ve bugüne kadar KKTC'de olmadık muamele gören Türkiye vatandaşlarına yönelik ağır küfürler, ilk kez açıkça pankartlara döküldü. Organizasyon heyeti miting alanının ortasında açılan ve meydanlarda toplanan 50 bin kişinin rahatça görebileceği küfürlü pankarta müdahale etmemesi ise şaşırttı!

BU REZALETE KİMSE DUR DEMİYOR!
Özellikle işçi örgütlerin Türkiye'ye yönelik aleyhte propagandası ise devam ediyor. Bazı sendikal örgütler AB yolunda KKTC'nin önündeki en büyük engelin Türkiye olduğunu iddia ederken, hükümetin hazırladığı ekonomik paketten ise yine Türkiye'yi sorumlu tutuyor. Bu arada adadaki grevler 14'üncü gününe girerken, hükümet istifasını isteyen binlerce protestocuya destek ise bölücü örgütün adadaki destekçilerinden geldi.

TÜRKİYE'YE "HAS...KTİR" ÇEKTİLER KİMSE DUR DEMEDİ!
Mitingde zaman zaman protestocular arasında gerginlik yaşanırken, Sendika Platformu'nun hükümete önerdiği 13 maddelik ilke, sözcüler tarafından kamuoyuna deklare edildi. İlkeler büyük çoğunlukla kabul edilirken, Türkiye'nin ada üzerindeki hakimiyet kurma çabaları, siyasi gasp olarak nitelendirildi ve direniş çağrısı yapıldı. 

"TÜRKİYE VATANDAŞI HIRSIZ, HÜKÜMETİ GASPÇI"
Sözde dayanışma mitingindeki rezalet bununla da bitmedi! Pankartlarda, Kıbrıs Barış Harekatı'na gönderme yapılırken, Türkiye'den tatil için adaya gelen Türkiye vatandaşlarına ise "hırsız" damgası vuruldu. İşte görenin canını acıtan pankart rezilliği;

"Göç yasasını getireni de, geçireni de götüreceğiz"
"Kurtarıldık mı HAS..KTİR"
"Çiçekçiğim şimdi kime benzerik",
"Kral çıplak",
"Ankara ne paranı, ne paketini, ne de memurunu istiyoruz"
"Sayın Elçi vatandaşına sahip çık"
"Ayşe'nin parası bitti, tatilde hırsız oldu"
"Herkesin malına kondu, tatil bitti"
"Ayşe evine dön, bilet bizden"

"One way ticket"

İKİNCİ HAREKAT PAROLA: AYŞE TATİLE ÇIKSIN
Pankartlardaki "Ayşe Tatilde" parolası Türkiye'yi temsil ediyor. Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı sonrası Cenevre'de sürdürdüğü barış görüşmelerinde Türk Dışişleri Bakanı Turan Güneş, anlaşmanın mümkün olmadığı anlamına gelen bu parolayı ilk kez kullanmış ve "Ayşe Tatile Çıksın" diyerek Bülent Ecevit'e ikinci harekatın ilk sinyalini vermişti.  'Ayşe' ise Turan Güneş'in kızı sonraki Ayşe Güneş-Ayata'nın adıdır.

Bu parolanın üzerine 13 Ağustos'ta Türk birlikleri tekrar ilerlemeye başlamış ve 16 Ağustos'ta Lefke ve Magosa'nın kurtarılmasıyla sona eren üç günlük II. Harekatı'nı gerçekleştirmişti. Harekât neticesinde bir taraftan Magosa'ya diğer taraftan Lefke'ye varılarak Türk tarafının sınırları çizildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.