Kıkırdaktan Kulak Yaptılar

Sütçüler'in Kasımlar Köyü'nde yaşayan Hasan Ali Şen'in kulağında cilt kanseri nedeniyle cilt tümörü oluştu. Şen'in imdadına Devlet Hastanesi Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıza İnan Kocaarslan yetişti. 70 yaşındaki Şen'e kaburga kıkırdağından kulak yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Aralık 2012 12:23
Kıkırdaktan Kulak Yaptılar

Isparta Devlet Hastanesi ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Kulağında kaşıntı ile yaralanma oluşması sonucu doktora başvuran Kasımlar Köyü'den 70 yaşındaki Hasan Ali Şen, neredeyse kulaksız kalıyordu. Kulağının yüzde 80'nin de cilt kanserinden dolayı cilt tümörü oluştu. Şen, doktora başvurmadan önce kulağında yara oluştuğunu ve sürekli kaşındığını belirterek; "Kulağımda yaralanma, kaşıntı, acıma ve yanma oluştu. Hocamız sağolsun tedavimi yaptı." diye konuştu.

Şen'in imdadına yetişen Op. Dr. Rıza İnan Kocaarslan ameliyat hakkında bilgi verdi. Kocaarslan; "Genel uygulama, kulağın tümünün çıkartılıp yerine deri yaması yapılabilmekteydi. Ancak bu durumda hasta hayatının geri kalanını kulağı olmadan geçirmek zorunda kalıyordu. Biz hastamızın kaburgasından alınan kıkırdak kırığını şekillendirerek kulak kıkırdağına uydurduk. Bu kıkırdağın etrafını canlı bir dokuyla örtmemiz gerekiyordu. Çiğneme kasının fasia dediğimiz zarından kulağa getirerek elde ettik. Bu çalışmanın sonucunda da yeni bir kulak elde ettik." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.