Kılıçdaroğlu, 'Demirel'i Şikayet Etmek Densizliktir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta mitingi için saat 18. 15 sularında Süleyman Demirel Havaalanı'na indi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Haziran 2011 11:28
Kılıçdaroğlu, 'Demirel'i Şikayet Etmek Densizliktir'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Isparta mitingi için saat 18. 15 sularında Süleyman Demirel Havaalanı'na indi.

Kılıçdaroğlu, parti otobüsüyle miting meydanına gelirken kent merkezindeki 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel haykeli önünde Demokrat Partililer tarafından karşılandı. Partililer Kılıçdaroğlu'na çiçek verip 'Hoşgeldin' dedi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da uğradığı Isparta eski Valisi, birinci sıra milletvekili adayı Ali Haydar Öner'in Seçim bürosuna geçti. Kılıçdaroğlu'nun Seçim ofisin girişinde başından aşağıya gül yaprakları döküldü.

Partisinin Seçim ofisinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 9'uncu Cumhurbaşkanı Demirel'in memleketi Isparta'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Demirel'i hedef alan açıklamaları soruldu. Kılıçdaroğlu, Demirel'in Isparta'ya büyük hizmetleri olduğunu belirterek, "Süleyman Demirel'i Ispartalılara şikayet etmek, samimi söylemek gerekirse, densizliktir" dedi. Süleyman Demirel'in isminin Isparta'da caddelerden üniversiteye kadar heryere verildiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu Ispartalıların Sayın Süleyman Demirel'e duydukları sevgiden kaynaklanır. Geçmişte bu ülkeye hizmet eden herkesi bizim saygıyla anmamız lazım. Doğrusu budur. Geçmişte taş taş üstüne koyan insanlara saygı duymamız lazım. Onları kötüleyerek bir yere varamayız. Geçmişi kötüleyerek geleceğimizi çizemeyiz. Geleceğe umut bağlayamayız. Biz CHP olarak Sayın Süleyman Demirel'e de rahmetli Turgut Özal'a da, Adnan Menderes'e de, Celal Bayar'a da, İsmet İnönü'ye de saygı duyarız. Bunlar bu ülkenin yetiştirdiği ender politikacılardır. Zaman zaman karşıt görüşleri olabilir ama hepsi bizim kültürümüzün, bizim mayamızın birer parçalarıdır. Onları ayrıştırmak ötekileştirmek toplumun bir kesiminin düşmanı haline getirmek bir başbakana yakışmaz. Zaten o da Başbakanlık yapmaktan vazgeçti herhalde. Öyle anlaşılıyor ki, geçmişi kötüleyen kişi olarak tarihe geçecektir. "

'YOLSUZLUKLARI AKLAMAK İSTİYORLAR'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdğan'ın bugün açıkladığı yeni kabine yapısını ise "9 yıldır akılları yeni mi başlarına geldi. Demek ki 9 yıldır bu ülkeyi yanlış yönetmişler. Bakanları değiştirerek, geçmişte yolsuzluk yapılan bakanlıkları aklamak mı istiyorlar? Kendi itiraf etti, 'Bizim bakanlarımız yolsuzluk yaptı' diye. Sayın Erdoğan itiraf ediyor. Şimdi o itirafı untturmak itiyor. Ama ben bu halka her zaman hatırlatacağım" sözleriyle değerlendirdi.

İDDİANIN SAHİBİ ŞEREFSİZDİR

Gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın iddia ettiği CHP ve BDp ittifakı konusundaki sorularına ise Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları sert oldu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Kimlerin olduğunu açıklarsa biz onu mahkemeye vereceğiz. Bizim BDp ile 5 maddelik sözleşme yaptığımızı açıkladılar. Biz böyle bir sözleşme hiç yapmadık. Açıkça yalan söylüyorlar. Sözleşme yaptığı iddiasında bulunan insan açıkça söylüyorum şerefsizdir" diye konuştu. Buna karşın BDp eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın AK Parti il başkanıyla bir sözleşme yaptığını açıkladığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Şimdi o sözleşmeyi Sayın Erdoğan'ın açıklamasını istiyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum