Kılıçdaroğlu'na Destek Mesajı: Arkasındayız!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Eyüp Ersoy, 16-17 Ocak’ta Ankara’da yapılacak olan Genel Kurultay’da, tüm delegeler ve örgüt olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olacaklarını belirtti.

Yayınlanma:
Kılıçdaroğlu'na Destek Mesajı: Arkasındayız!

16-17 Ocak’ta yapılacak olan Kurultay öncesi CHP Isparta İl Başkanı Eyüp Ersoy, Kurultay beklentilerini değerlendirdi.

Ersoy, yenilenen ve tazelenen CHP örgütü ile hedef olarak 2019 yılında ‘yerel ve genel iktidarı’ gösterdi. Ersoy, Isparta’da CHP’nin Genel Başkan arayışına kapalı durduğunu, delegelerin, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘genel başkan’ profiline destek verdiğini belirtti.

İKİ ADAY YARIŞACAK
Bu hafta sonu yapılacak olan kurultay’da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay yarışacak. Balbay, Burdur delegelerinin tamamının desteğini almış durumda. Balbay’ın esas olarak destek alacak bölgeler olarak Trakya ve Ege gösteriliyor.

PARTİ MECLİSİ GENÇLEŞECEK’
Parti meclisinin eski, partide güç sahibi görülen isimler yerine daha genç ve dinamik üyelerinin olması gerektiğini vurgulayan Ersoy “Genel Başkanımızın belirttiği gibi kadın ağırlığı olan, Ankara’da odasında oturmak yerine sorumlu olduğu illerde ve sahada vaktinin çoğunluğunu geçiren parti meclisi üyeleri olması gerektiğine inanıyoruz. Ankara’da oturarak parti meclisi üyeliği yapmak kolay ama başarıyı getirmiyor. Bunun yerine parti meclisi üyesinin illeri harekete geçiren bir çalışma içinde olması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

DELEGE SEÇİMLERİ ALINAN OYA GÖRE BELİRLENSİN’
Cumhuriyet Halk Partisi’nde illere göre delege sayısının belirlenmesi noktasında taleplerinin olduğunu söyleyen Ersoy “Bir ilin sahip olduğu milletvekili sayısının iki katı ile partimizin aldığı milletvekillerinin toplamına göre delegeler seçiliyor. Bugün Isparta’da CHP %23 oy alıyor ve 9 delegesi var ama nerdeyse hiç olmadığımız %1 oy aldığımız Şanlıurfa’nın 26, %1,5 oy aldığımız Diyarbakır’ın 24 delegesi var. Delege seçimlerinin ilin milletvekili sayısı ile değil, alınan oy oranına göre belirlenmesi gerektiğini söylüyoruz. Başarıya göre delege sayısının belirlenmesi ilerlide motive edecektir. Bu Cuma günü tüzük çalıştayı var. İki arkadaşımız oraya katılacak ve görüşlerimizi bildirecek” şeklinde konuştu.

Öte yandan CHP'de Merkez İlçe Başkanı Talimdar Üzümcü, Mustafa Ceyhan, Mehmet Büyüktuncer gibi isimler de sosyal medya hesaplarından Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek mesajları yayınladı.

‘ÜLKEMİZİN GİRDİĞİ SÜREÇ ÇOK VAHİMDİR’
Açıklamasında Sultanahmet meydanında yaşanan patlamayı da değerlendiren CHP İl Başkanı Eyüp Ersoy “Öncelikle Sultanahmet Meydanında gerçekleşen saldırıda hayatını kaybeden yurttaşlarımıza ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin girdiği süreç çok vahimdir. AKP çözüm süreci ile ülkeyi bu noktaya getirmiştir. Çözüm sürecini meclisten kaçırarak işi içinden çıkılmaz bir noktaya sürüklemiştir. Sünni eksenli bir Ortadoğu kurmak için Suriye’nin iç işlerine müdahil olarak, IŞİD gibi bir canavarı ortaya çıkarmıştır.

Suruç’ta, Ankara’da son olarak da İstanbul’da yapılan saldırılarda insanlarımız topluca katledilmektedir. Bunun yanında son 45 gündür güneydoğuda gerek vatandaş, gerek güvenlik görevlisi 800’in üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. AKP hükümeti güneydoğu politikası ve dış politikasını acilen gözden geçirmelidir. Bu yanlıştan dönülmelidir. PKK yada güneydoğu sorunun çözüm yeri meclistir. Dış politikada ki hataların faturasını da millet çekmektedir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum