KİM BU NERONLAR?

Isparta’da son günlerde bazı mahallelerde özellikle metruk binalarda çıkan yangınlar vatandaşı isyan ettirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Nisan 2012 19:24
KİM BU NERONLAR?

FETİ KILIÇ - DEMOKRAT

VATANDAŞ PANİK OLDU
Isparta’da son günlerde adeta Neronlar kol geziyor. Gülistan ve Bağlar mahallerinde özellikle terk edilmiş binalarda çıkan yangınlar vatandaş arasında paniğe neden oldu. Mahalle sakinleri gece boyunca uyumadı.  Bağlar Mahallesi’nde çıkan bir yangında iki yavru köpek son anda yanmaktan kurtarıldı.

SEBEBİ BİLİNMİYOR
Sebebi bilinmeyen yangınları kimin çıkardığı konusunda çalışmalar sürerken, gözler balici diye tabir edilen kimselere çevrildi. Gülistan mahallesi sakinleri, yangınları Isparta’da yaşayan mültecilerin çocuklarının çıkardığını iddia ederken, Bağlar Mahallesi Muhtarı Yaşar Aydemir,  yangınları balicilerin çıkardığını iddia etti. İtfaiye Müdürü Halil Açar ise vatandaşların duyarlı olmasını istedi.

Isparta’da önceki gece ardı ardına meydana gelen yangınlar vatandaşlar tarafından paniğe neden oldu. Gece yarısı Bağlar ve Gülistan Mahallelerinin çeşitli noktalarında çıkan metruk bina yangınları, mahallelileri gece boyunca uyutmadı. İtfaiyenin birini  daha tam söndüremeden diğerine koştuğu  yangınlar zamanında müdahaleyle büyümeden önlendi. 

Demokrat Haber Merkezi’nin takip ettiği yangınların ilki Bağlar Mahallesi  2797 sokakta çıktı.  Tek katlı metruk binanın iç kısmında çıkan yangın bir anda büyüdü. Alevleri farkeden mahalle sakinleri vakit kaybetmeden 112’yi arayarak durumu bildirdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri,  alevlere çevreye sirayet etmeden bu yangını söndürdü. Gecenin ikinci yangını 2949 sokak ile 2951 sokak arasındaki tek katlı metruk binada çıktı. Aynı mahalledeki diğer iki yangın da inşaat malzemelerinin bulunduğu 2755 sokakta yaşandı. Durumu haber alan itfaiye ekipleri, ilk yangını söndürdükten sonra aynı mahalledeki diğer yangına geçerken zaman zaman da takviye araçlar istendi.

YAVRU KÖPEKLER EMİN ELLERDE
Bağlar Mahallesi’ndeki ikinci metruk binada çıkan yangında, alevler arasında mahsur kalan 2 yavru köpek itfaiye erleri tarafından kurtarıldı. Kurtarılan iki yavru köpek, söndürme çalışmalarını izleyen vatandaşlara teslim edildi.

GÜLİSTAN SAKİNLERİNDEN ‘MÜLTECİLER ÇIKARDI’ İDDİASI!
Bağlardaki söndürme çalışmaları tamamlanmak üzereyken, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yeni bir yangın ihbarı daha geldi. Bu kez Gülistan Mahallesi 2826 sokaktaki odunluk olarak kullanılan merdiven altı bölümünde ortaya çıkan alevler, mahallenin yoğun dumanla kaplanmasına neden oldu. İtfaiye araçları bu yangına da büyümeden anında müdahale ederken, 2 katlı müstakil bir binaya sıçramak üzere olan yangını kısa sürede söndürdü.

Gece saat 01.00 sıralarında endişeye kapılarak sokağa dökülen vatandaşlar, bu yangınları  Isparta’da mülteci olarak yaşayanların çocukları  tarafından kasti olarak çıkarıldığını iddia ettiler.

ARTIK SABRIMIZ TÜKENDİ!
Öte yandan yangınlarla ilgili artık sabırlarının tükendiğini belirten Bağlar Mahallesi Muhtarı Yaşar Aydemir, “Son günlerde mahallemizde çok sayıda yangın çıkmaya başladı. Bu yangınları çıkaranlar, balici olarak tabir edilen sokak çocuklarıdır. Bu metruk binaların ıslahı konusunda belediyemize birçok kez müracaatta bulunmama rağmen, yetkililer bu konuya çözüm üretmediler. Bu gece (önceki gece) mahallemizde 3 -4 ayrı noktada yangın meydana geldi. Şans eseri bu yangınlarda önemli can ve mal kayıpları yaşanmadı. Ancak, yetkililer bu duruma bir çare üretmezler ise bu yangınlar mahallemiz için ciddi kayıplara mal olabilir. En kısa sürede yetkilileri göreve davet ediyoruz” dedi.

HER İHBARI DEĞERLENDİRMEK DURUMUNDAYIZ
Artan yangın olayları hakkında bilgi aldığımız Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, 112 Acil Çağrı Merkezi yoluyla kendilerine ulaşan tüm yangın ihbarlarına en az iki araç sevk ettiğini aktardı.  Açar, “İtfaiyedeki tüm arkadaşlara, her yangına en az iki itfaiye aracı sevk edilmesi konusunda talimat verdim. Çünkü hayatta her şey yaşanabilir. Yangın şakaya gelmez, hızlı olunmazsa ve zamanında müdahale yapılmazsa ciddi kayıplara yol açabilir” dedi.

7/24 TEYAKKUZDAYIZ
İtfaiye Müdürü Açar, önceki gece meydana gelen tüm yangınları, zamanında müdahaleyle büyümeden kontrol altına aldıklarını belirterek, “Bağlar ve Gülistan Mahalleleri’nde çıkan 5 ayrı noktadaki yangınları, 7 araç ve 25 itfaiye erimizin katılımlarıyla söndürdük. Yangınların fazla sayıda olması nedeniyle istirahattaki personellerimizi de göreve çağırdık. Davraz, Yenice ve Merkez komuta olarak, can ve mal kaybı yaşanmadan olayları kontrol altına almayı başardık. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü olarak, halkımızı her türlü yangından korumak için 7 gün 24 saat görev başındayız” dedi.

METRUK BİNALARI ISLAH ETSİNLER
Metruk binalarda önceki gece çıkan yangınların fazla sayıda olduğuna dikkat çeken İtfaiye Müdürü Açar, “Metruk binalar, mal sahipleri tarafından belediyemize müracaatta bulunularak yıktırılsın veya vatandaşların kendi imkanlarıyla ıslah edilsin. Çünkü bu metruk binalarda gereken önlemler alınmazsa, ortaya çıkan yangınlar ileride büyük kayıplara mal olabilir” şeklinde konuştu.

VATANDAŞLAR, YAKACAKLARINI KAPALI ALANLARDA MUHAFAZA ETSİNLER
Önceki gece çıkan yangınların kesin çıkış sebeplerinin emniyet güçleri tarafından araştırıldığını belirten Açar, “Bu yangınların çıkışları konusunda kimseyi suçlayamayız. Burada vatandaşlarımızın üzerlerine önemli bir görev düşüyor. Halkımız odun ve yakacaklarını ulu orta yerlerde bırakmasınlar, kapalı alanlarda muhafaza etsinler. Sabotaj ve kundaklama gibi kötü olaylara mahal vermesinler. Bu yangın olaylarına, vatandaşlar yönünden ancak bu şekilde engel olunabilir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.