Kimler Fahri Müfettiş Olabilir?

İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Isparta’da Fahri Trafik Müfettişliği yapabilecek kişilerin müracaat süresinin dolduğunu belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Mayıs 2012 12:11
Kimler Fahri Müfettiş Olabilir?

İlimizde Fahri Trafik Müfettişliğine müracaat etmek isteyenlerin 16.Mayıs Çarşamba günü saat: 17.00’a kadar Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne gerekli belgelerle birlikte müracaatta bulunmaları gerekiyordu.

İl Emniyet Müdürü Gürkan, konuya ilişkin şu bilgileri verdi: “

ARANACAK ŞARTLAR

a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

b) En az kırk yaşında olmak,

c) En az yüksek okul mezunu olmak,

d) En az on yıllık sürücü belgesi olmak,

e) Asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralamalı trafik kazasına sebebiyet vermemiş olmak,

f) Müracaat tarihinden geriye doğru toplam beş yıl içinde, hakkında 100 ceza puanı uygulaması sonucu sürücü belgesinin geri alınmamış, olması.

g) Kamu hizmetlerinden yasaklı olmamak,

h) Taksirli suçlar ve aşağıda sayılı suçlar dışında tecil edilmiş hükümler hariç olmak üzere, ağır hapis veya 6 aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlara, zimmet, ihtiras, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolaylı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve kaçakçılık, resmi ihale alım ve satımlarına fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER :

a) İki adet vesikalık fotoğraf

b) İkametgah ve sabıka kaydı belgeleri

c) Sürücü belgesi ve öğrenim durumlarını belirtir belgenin birer sureti ile Dilekçelerine ekleyerek İkametinin bulunduğu İl Valiliğine müracaat ederek , evraklarını havale ettirdikten sonra bizzat elden takip ederek Trafik Denetleme Şube Müdürlüğüne getirmeleri gerekmektedir”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.