“Kimlikler Geçersiz” İddiası Asılsız

Geçtiğimiz günlerde gündeme gelen “5 Aydır geçersiz kimlik kullanıyorlar” başlıklı habere İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Muhsin Demir’den cevap geldi. Demir, söz konusu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2014 14:27
“Kimlikler Geçersiz” İddiası Asılsız

Geçtiğimiz günlerde çeşitli yayın kuruluşlarında yer alan haberde “30 Mart yerel seçimlerinde tüm Türkiye'de nüfusu 2 binin altındaki belde belediyeler köye dönüştürüldü. Bazı iller de nüfus artışı nedeniyle büyükşehir oldu. Ancak bu değişim sonrası ilginç bir detay ortaya çıktı. Nüfus kütüğü . belediye iken köye dönüşen veya büyükşehir olan yerlere bağlı vatandaşların, Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanlarının geçersiz hale geldiği ortaya çıktı. Çünkü bu yerlerdeki vatandaşların nüfus bilgilerinde değişiklikler oldu” ifadeleri kullanılmıştı.

Konuyla ilgili basın kuruluşlarında yer alan haberin gerçeği yansıtmadığını kaydeden İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Muhsin Demir, “Bazı basın yayınlarda çıkan haberlerde köye dönüşen yerel nüfusa kayıtlı vatandaşların nüfus cüzdanlarının geçersiz olduğu yönündeki haber tamamen asılsızdır. Beldesi köye dönüşen vatandaşlarımız hali hazırda kullandıkları nüfus cüzdanları ile ilgili işlemleri yapabilmektedir” dedi.
2000 yılından bu yana Türkiye Vatandaşlık Numarası ile tüm nüfus işlemlerinin yapıldığını anlatan Demir, “Bu nedenle kapatılan belde nüfusuna kayıtlı vatandaşların nüfus cüzdanlarının geçersizliğinden söz etmek mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Demir, Hükümetin, 2015 yılından itibaren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yeni kimlik kartları vereceğini ve bu konuyla ilgili detayların netleşmesinin ardından kamuoyuna bilgi verileceğini aktardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.