Kimse Benden Bu Enayiliği Beklemesin

AKP Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, kendine yetki verilmesi halinde Hasan Balaman gibi davranmayacağını belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mart 2014 10:52
Kimse Benden Bu Enayiliği Beklemesin

 Uzaktaş, “Benim kinle, garezle işim olmaz. Çünkü Başkanlık saltanat değildir. Ben başım dik gezmek isterim. Kimse Benden Bu Enayiliği Beklemesin" dedi.  

Yerel seçimlerde halktan yetki isteyen AK Parti Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kendisine iki kritik soru yöneltilen Uzaktaş, ilginç cevaplar verdi. Eski AKP’li Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın görev süresi içinde esnafa yaptığı baskıların kendisinin göreve gelmesiyle birlikte devam edip etmeyeceği sorulan AK Parti Belediye Başkan Adayı Nuri Uzaktaş, manidar bir cevap geldi.

“BALAMAN’IN YANLIŞLARI OLMASAYDI
ÖLÜNCEYE KADAR BELEDİYE BAŞKANIYDI”
Belediye Başkanlığı’nın saltanat olmadığını belirten Uzaktaş, “Uzaktaş farklı, Hasan Balaman farklı. Hasan Balaman yanlışları olmasaydı ölünceye kadar Belediye Başkanıydı. Ben ticaret yapıyorum benim kinle, garezle, işim olmaz. Ben asla bu işlere girmem. Çünkü belediye başkanlığı saltanat değildir. Ben başım dik gezmek isterim. Kimse benden bu enayiliği beklemesin” yanıtını verdi.

“ÇARŞAMBA PAZARI BİZİM DÖNEMİMİZDE YAPILAN BİR HATAYDI”
Öte yandan Balaman’ın başkan olduğu dönemde İl Başkanı olmasına rağmen kamuoyunda kabul edilen yanlışlara neden ses çıkarmadığı sorulan Uzaktaş, “Aşağıda yapılan Çarşamba Pazarı. Bu bizim dönemimizde yapılan bir hata. Orayı gezerken esnafın gözünün içine bakarken utandım. Buranın vebali bizim ve bu vebalden AK Parti’yi kurtaracağım. Ben yanlış gördüğüm her hadiseyi engellemek için elimden geleni yaptım. İl Başkanı olarak yapmam gerekeni yaptım. O dönemdeki meclis kararlarına baksınlar. Bir yanlış var mı görsünler. Ben belediye başkanına tabi olan bir il başkanı değildim. Balaman’la kamuoyu önünde kavga etmedim, ancak yanlış olanın karşısında mücadelemi verdim” yanıtını verdi.

BAŞBAKAN O HASSASİYETİ DİKKATE ALDI
Muhalefetin çok önce Isparta’ya eli çantalı aday gelecek anlayışı oluşturduğunu belirten Uzaktaş, “Genel merkezimiz aday belirleme sürecinde bizi de değerlendirmeye aldı. Isparta’nın en büyük hassasiyeti el çantalı aday istemiyordu, Başbakanımız bunu dikkate aldı ve bu iş bize nasip oldu” diye konuştu.

BEN OLSAM O PARAYI ALMAZDIM
Diğer taraftan AK Partili belediye döneminde yeni otogar sözü veren Uzaktaş, “70’li yıllarda kurulmuş şehir merkezinde bir otogar var. Otogarı taşıyacağız. Siz makamda oturursanız sadece orayı işgal edersiniz, Ankara ayağınızın eksik olmaması lazım. Şimdi bölge hastanesinde belediyeye ait yer var. Bunun kamulaştırması için 3 milyon lira istediler. Ben olsam jest yaparım o parayı almam, taşınacak devlet hastanesinin bulunduğu yerden arazi talep ederdim. Belediye’nin ciddi finansmana ihtiyacı var. Bizim proje noktasında sıkıntımız yok. Isparta’nın modern bir şehir haline gelmesi için çalışacağız” dedi.

PERSONEL YARIN NEREDE OLACAĞINI BİLMİYOR
Kimseye belediyede işe alacağına dair söz vermediğini de belirten Uzaktaş, “Belediye personeline bunlar göreve geldiklerinde sizi işten çıkartacaklar diye gözlerini korkutmuşlar. Benim işe alacağım diye söz verdiğim kimse yok. Belediye personelinin motivasyon konusunda sıkıntısı var. Personel işe geldiğinde bugün ne yapacağını, yarın nerede olacağını bilmiyor. Böyle bir ortamda personelden verim bekleyemezsiniz. Oysa personelin mutluluğu verimin artması verimin artması da bizin başarınızı artırır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum