Kimse Bu İşi İstemiyor!

Isparta’da çalışacak işçi bulamayan işverenler çareyi başka illerde aramaya başladı. Son olarak hayvancılıkla uğraşan bir işveren hayvan bakıcısı bulamayınca Erzurum’dan işçi getirmek için harekete geçti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Temmuz 2014 16:05
Kimse Bu İşi İstemiyor!

İlimizdeki işgücü piyasasında eleman sıkıntısı başka bir boyuta taşındı. Artık işverenler bırakın nitelikli elemanı vasıfsız işçi bile bulmakta zorlanmaya başladı. Bunun en somut örneği ise geçtiğimiz gün yaşandı. Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren bir işveren uzun süren arayışına rağmen hayvanlara bakacak kimseyi bulamadı.

EV VE EŞİNE MAAŞ DA ÖNERDİ

İlk etapta sadece maaş vereceğini belirterek yola çıkan ancak üzerinden uzu zaman geçmesine rağmen çalışacak kimseyi bulamayan işveren daha sonra işi daha cazip hale getirmek için aile aramaya ve çift maaş vereceğini belirterek çevresine haber vermeye başladı. Ancak bu da çare olmadı. İşveren bu sefer hem çift maaş hem de kalacak ev vereceğini de belirterek yeniden haber saldı. Hatta bu aramayı İŞKUR ile ortak bir şekilde götürdü. Fakat tüm bu imkânların sağlanması da eleman bulunmasına yardımcı olamadı.

ERZURUM’DAN İSTİYOR

Şu anda tesiste oldukça sıkıntılı günler yaşamaya başladığını ve biran önce çalışan bulması gerektiğini ifade eden işveren, hayvancılığın merkezi doğuya yöneldi. Bu anlamda İŞKUR’dan yardım isteyen ve Erzurum’a kadar alanı genişleten işverenin tek isteği çalışacak birini bulmak.

TALEPLERİ KARŞILAYAMIYORUZ!

Öte yandan bu gelişmelerin ardından İŞKUR İl Müdürü Hüseyin Ergin, birçok iş kolunda olduğu gibi hayvancılık sektöründe de gelen talepleri karşılayamadıklarını bildirdi. Ulusalda çıkan “3000 TL maaşı var ama çalışanı yok” şeklinde çıkan haberlerin aynısını Isparta’da yaşadıklarını ifade eden Ergin, “Bizden hayvan bakıcısı isteyen 2-3 talep var ancak biz bu talebi karşılayamıyoruz” dedi.

İLK DEFA SÜRÜ YÖNETİM KURSU AÇILIYOR

Bu arada Sürü Yönetimi Kursu açtıklarını ifade eden Ergin, “Başvurular devam ediyor. Toplamda 75 kişi için kurs açıyoruz. 25 kişi Isparta merkezde, 25 kişi Şarkikaraağaç’ta ve 25 kişi de Yalvaç’ta eğitim görecek. Gıda, Tarım İl Müdürlüğümüzle birlikte bu kursu düzenliyoruz. Kırsal alanda çalışacak kişilere eğitimler verilecek ve yönlendirilecek. Bu kursu ilk kez düzenliyoruz. Sonucunu hep birlikte göreceğiz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.