Kimsenin Eğitim Hakkı Engellenemez

Kimsenin Eğitim Hakkı Engellenemez

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2018 11:26
Kimsenin Eğitim Hakkı Engellenemez

Isparta’da gerçeğe aykırı adres beyanıyla okullara kayıt yaptıran velilerin emniyet tarafından tek tek tespit edileceğini ve cezai işlem uygulanacağı açıklayan İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel’den tepki geldi. Hukuki gerekliliklerini yerine getirerek çocuklarını kayıt ettiren vatandaşlara emniyet üzerinden gözdağı verilmesinin yanlış olduğunu söyleyen Özel, “Hukuki sorumluklarını yerine getiren herkesin çocuğuna en iyi okullarda eğitim-öğretim aldırma hakkı vardır. Kimse bu hakkı engelleyemez” dedi.

2018-2019 eğitim ve öğretim dönemi için okullara kayıtlar başladı. Kayıt döneminin başlaması ile birlikte bazı velilerin çocuklarını adresleri dışındaki okullara kayıt yaptırmak için gerçeğe aykırı adresler gösterdiğini ileri süren İl Milli Eğitim Müdürlüğü, bu adreslerin emniyet tarafından tek tek tespit edilerek, cezai işlem uygulanacağını açıkladı.
Bu açıklamalara AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel tepki gösterdi. Herkesin çocuğunu arzu ettiği okula gönderme hakkının bulunduğunun altını çizen Özel, yasal ve hukuku sorumluluğunu yerine getirerek çocuğunu okula kayıt ettiren veliye emniyet üzerinden gözdağı verilmesinin yanlış bir uygulama olduğunu belirtti.

Milletvekili Özel açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Velilerimiz çocuklarının geleceklerini düşünerek Isparta’da başarılı olan, öne çıkan ve iyi eğitim veren okulları araştırıp, çocuklarını bu okullara göndermek için yasal gereklilikleri yerine getirmektedir. Herkesin çocuklarını istediği okula gönderme hakkı vardır. Herkesin çocuklarını göndermek istediği okulla ilgili yasal gereklilikleri yerine getirme hakkı ve özgürlüğü vardır. Devleti yöneten kişilerin çocuklarının daha iyi eğitim alabilmesi adına çeşitli yol ve yöntemlere başvuran, hukuki gereklilikleri yerine getiren velilere yönelik Emniyet ve diğer kamu kuruluşları üzerinden halkı tehdit etmeye, gözdağı vermeye hakkı yoktur. İlgililerin yapması gereken okullardaki başarı oranının artırılmasına yönelik tedbir almak ve proje üretmektir.

Türkiye’nin 24 Haziran seçimiyle birlikte adım attığı yeni dönemde vatandaşa yönelik bu tür davranış ve uyarıların yanlış olduğunu belirtiyorum. Isparta halkını temsil eden bir milletvekili olarak kişilere çocuklarının daha iyi eğitim almaları adına yaptıkları girişim ve attıkları adımlarla ilgili tehdide varan uyarıların yanlış olduğunun altını çiziyorum. Herkesin çocuğuna en iyi okullarda eğitim-öğretim aldırma hakkı vardır. Kimse bu hakkı engelleyemez.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum