Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

Eğirdir’e Bağlı Sorkuncak Köyü’nde Kınalı Keklikler doğaya bırakıldı.

Yayınlanma:
Kınalı Keklikler Doğaya Bırakıldı

Eğirdir ve Eğirdir Gölü manzaralı Sorkuncak Köyü’ne ait tepeden Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Kamil Göncü, Sorkuncak Köyü Muhtarı Süleyman Ünal, Orman Su İşleri Isparta Şube Müdürü Sema Ülker, Eğirdir Avcılar Derneği Başkanı Ali Sarıboyacı ile köylüler birlikte kınalı keklikleri doğaya bıraktılar.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Isparta Şube Müdürlüğü tarafından, biyolojik mücadele için önemsediği kınalı kekliklerden bin adet doğaya bırakıldı. Bakanlığın kurduğu üretim merkezlerinde yetiştirilen kınalı keklikler belli aralıklarla çeşitli ilçe ve köylerde doğaya salındı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Isparta Şube Müdürü Sema Ülker, Eğirdir’in Sorkuncak Köyü’nde de kınalı kekliklerin biyolojik mücadele için kınalı kekliklerin doğaya bırakıldığını belirtti. Sorkuncak Köyü Muhtarlığı ve Avcılar Derneği ile iş birliği içerisinde olduklarını belirten Şube Müdürü Sema Ülker, köylüler tarafından doğaya bırakılan kınalı kekliklerin korunacağını belirtti. Ülker, Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Sorkuncak Köyü Muhtarı Süleyman Ünal, “Köyümüzde böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı çok mutluyuz. Şube Müdürümüz Sema Ülker Hanımefendiye, bizlere her zaman destek olan ve yalnız bırakmayan Eğirdir Belediye Başkanımız Osman Nuri Özmeral’e ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Sorkuncak Köyü’nde kınalı kekliklerin şahane manzaralı Eğirdir’i gören noktadan salınarak tabiatla buluşmasından dolayı sevinçli olduklarını belirtti. Başkan Özmeral, “Kınalı kekliklerimiz tabiatla buluştu.

Tabiattaki dengenin sağlanması için yapılan çalışmalarda en başta Saygıdeğer Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere bütün emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Güzel Eğridir’imizin muhteşem manzarasına keklik sesleri de eklenince daha bir başka oldu. Buraya artık “Keklik Tepesi” denilebilir. Ev sahipliği yapan Muhtarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Kınalı keklikler, kısa bir süre içinde doğaya alışarak yeni hayat alanlarına kavuşmuş olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum