Kira Beyannamesini Doldurmayı Unutmayın

2011 yılında kira geliri elde eden ev sahiplerinin bugünden itibaren 25 Mart akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2012 13:29
Kira Beyannamesini Doldurmayı Unutmayın

2011 yılında kira geliri elde eden ev sahiplerinin bugünden itibaren 25 Mart akşamına kadar beyannamelerini vermeleri gerekiyor. Ancak Maliye bu yıl banka işlemlerinden yola çıkarak kimin ne kadar vergi ödeyeceğini kendisi belirleyip Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden yayımlayacak. Konuyla ilgili İl Defterdarı Rahmi Turan, önemli açıklamalarda bulundu.

Gayrimenkul sermaye iradı gelirlerinin Maliye tarafından doldurulacağını belirten Defterdar Turan, “Vatandaşların yapması gereken beyannameyi kontrol ederek yanlışlık varsa düzeltmek, yoksa onaylamak” şeklinde konuştu.

Mükelleflerin bilgililerini PTT ve bankalardan aldıklarını ifade eden Defterdar Rahmi Turan, kirasını elden nakit olarak tahsil eden mükelleflere de önemli uyarılarda bulundu.
Turan sözlerini şöyle sürdürdü: “Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından mükelleflerimizin kira geliri beyanlarını, teknolojinin sunduğu imkanları kullanarak vergi dairesine gitmeden, internet üzerinden hızlı, kolay ve masrafsız bir şekilde almak amacıyla tasarlanmış olan "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi" hayata geçirilmiştir.
Bu Sistem ile Kira Geliri (Gayri Menkul Sermaye İradı) elde eden mükelleflerimizin banka, katılım bankaları, PTT, tapu, sigorta şirketleri gibi kurum ve kuruşlardan alınan kira, gayrimenkul, sigorta, gider ve indirim bilgileri kullanılarak beyannameleriniz önceden hazırlanmak suretiyle internet ortamında mükelleflerimizin onayına sunulmaktadır. Beyannamenizdeki bilgiler doğru ise onaylayarak, eksik veya hatalı ise düzeltip onaylayarak gönderebilirsiniz.

Üstelik daha önceden hiç beyanda bulunmamış olsanız bile bu sistemle beyanname verebilir ve vergi dairesine gitmeden mükellefiyetinizi tesis ettirebilirsiniz.
Ayrıca, kira gelirinizi elden tahsil etmiş olsanız da, bilgilerinizi Sistem üzerinden girmek suretiyle beyannamenizi oluşturup gönderebilirsiniz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.