Kira Geliri Beyannamesi

Maliye Bakanı Şimşek 18 Mart’tan itibaren kira geliri elde eden vatandaşlara son ödeme tarihi ve internetten beyanname verme konusunda SMS gönderildiğine dikkati çekerek, "İlk kez kira ihbar hattı devreye girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2013 11:41
Kira Geliri Beyannamesi

www.gib.gov.tr adresinden beyan edilmeyen kira gelirlerinin ihbarına dönük bir de ’kira ihbar hattı’ kurduk. Bu hatla kira geliri elde ettiği halde beyanname vermeyen kişiler bakanlığa ihbar edilebiliyor" dedi.

Mehmet Şimşek, geçen yıl hayata geçirilen "Önceden Hazırlanmış Kira Beyanname Sistemi" ile kira gelirlerinin www.gib.gov.tr adresinden vergi dairesine gitmeye gerek kalmaksızın kolaylıkla beyan edilebildiğini anımsattı.

Ödemelerin iki taksit halinde yapılabileceğini belirten Maliye Bakanı Şimşek, ”İlk taksit 31 Mart’a kadar, ikinci taksit ise Temmuz ayında ödenebilecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.