Kiraz Bahçesinde 150 Ağacı Kestiler

Isparta‘ya bağlı Gelincik köyünde, yüz dönümlük arazide bulunan kiraz ağaçlarından 150‘si kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından kesildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2011 14:03
Kiraz Bahçesinde 150 Ağacı Kestiler

Merkez Yakaören köyünde, beş çiftçinin banka kredisi kullanarak oluşturdukları Gelincik köyündeki 100 dönümlük kiraz bahçesinde 150‘ye yakın kiraz ağacı balta ve bıçkıyla kesildi.

Ağaçların bakımı için bahçeye giden çiftçiler gördükleri manzara karşısında şok oldu. Bahçe sahipleri Halil Giray, Ünal Çevik, Hüseyin Kenan Yay, Mehmet Yay ve Ali Erkan hemen jandarmaya ihbarda bulundu.

Yakaören Köyü Muhtarı Pediz suçluların bir an önce bulunmasını istediklerini belirterek, "Kesilen ağaçların bir çoğundan bu sene verim alınacaktı" dedi.

Arazi sahiplerinden Ünal Çevik, yıllarca büyüttükleri kiraz ağaçlarının 2011 yaz dönemi sonunda meyve vereceğini söyleyerek, "Çok üzgünüm, yıllarca bu ağaçları büyütmek için büyük zorluklar çektik. Ama hiç acımadan kestiler. Biz arazi alabilmek için banka kredisi kullandık. Tam verim alacağımız yıl ağaçlarımız kesildi" diye konuştu.

Ağaçları kesenlerin bulunması için Isparta Jandarma Komutanlığı tarafından soruşturma başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum