Kiraz Festivali Yapıldı

38.Geleneksel Uluborlu Kiraz Festivali dün kapalı pazar alanında düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Temmuz 2014 14:12
Kiraz Festivali Yapıldı

Kiraz Festivali cumartesi günü saat 19.00’da ilçe protokolünün katılımıyla Cumhuriyet Meydanında festival etkinliklerinin ilk ayağı olan açılış töreni ve Atatürk Anıtına çelenk sunumu ile başladı.

Festivalin ramazan ayına denk gelmesinden dolayı kapalı pazar alanında düzenlenen etkinlikler açılış konuşmaları ile başladı. Programın açılış konuşmasını Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi yaptı.

Ünverdi konuşmasında kiraz sezonunda yaşanan sıkıntılara değinerek sorunların çözümünde Isparta Valisi Vahdettin Özkan’dan destek talebinde bulundu. Daha sonra İlçe Kaymakamı Adem Çelik ve ardından Isparta Valisi Vahdettin Özkan katılımcılara hitap etti.

Açılış konuşmalarının ardından kiraz üreticiliği ile uğraşan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen en iyi kiraz yetiştiriciliği ödül töreninde dereceye giren üreticilere ödülleri takdim edildi.

İftar yemeği öncesi Dolunay Grubunun ilahileri yer aldı, iftar vaktinden hemen önce Kur’an-ı Kerim tilaveti okunarak dua edildi. Katılımın bir hayli fazla olduğu festival etkinliklerinde ezanın okunmasıyla birlikte katılımcılar oruçlarını açtılar.

İftar yemeğinin hemen ardından Dolunay Grubunun semazen gösterileri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.