Kırkpınar’ın Rövanşı Isparta’da Olacak!

Kırkpınar’ın Rövanşı Isparta’da Olacak!

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2017 17:23
Kırkpınar’ın Rövanşı Isparta’da Olacak!

Isparta Belediyesinin 5 Ağustos’ta düzenleyeceği yağlı güreş müsabakaları Kırkpınar’ın rövanşı niteliğini taşıyor. Kırkpınar’da güreş tutan çok sayıda pehlivan Isparta’da olacak.  Kırkpınar finalistlerini makamında kabul eden ve ödüllendiren Başkan Günaydın, Isparta’daki müsabakalarda vatandaşlardan giriş ücreti alınmayacağını belirtirken, “5 Ağustos’ta burada büyük bir nezaket ve saygı içerisinde kıran kırana bir rövanş olacak” dedi.

Isparta Belediyesinin 3.Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri Festivali 5 Ağustos 2017 Cumartesi günü saat 09.00’da başlayacak. Güreşler öncesinde Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin bu yılki altın kemer sahibi İsmail Balaban ve ikinci olan Orhan Okulu ile Isparta Büyükkabaca’da beden eğitimi öğretmenliğini sürdüren başpehlivanlardan Mehmet Yeşil Yeşil Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ı ziyaret etti.

Ziyarette Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, pehlivanlara altın hediye ederken, Devlet Bahçeli Fuar ve Kongre Merkezi önünde yapımına başlanan ve gelecek yılki yağlı güreş müsabakalarına yetiştirilecek olan güreş meydanı ile ilgili bilgiler verdi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın ve belediye meclisi üyeleri tarafından karşılanan pehlivanlar ve hocaları yapılacak olan yeni güreş alanından ve güreş sporuna olan katkılarından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

k1.jpg

k2.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.