"Kirli Bir Savaşın Taşeronu Olamayız"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Siyaset Bilimci Dr. Serdar Taşçı, Türkiye'nin kirli bir savaşın taşeronu olamayacağını bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2012 10:26
"Kirli Bir Savaşın Taşeronu Olamayız"

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Siyaset Bilimci Dr. Serdar Taşçı, Türkiye'nin kirli bir savaşın taşeronu olamayacağını bildirdi.

Dr. Taşçı, Akçakale'de meydana gelen olaya ilişkin yaptığı değerlendirmede, Türkiye'nin, "enerji kaynaklarının merkezi Ortadoğu'da, uluslararası siyasi senaryoların bitmek bilmediği bir coğrafyada, binyıllara varan Anadolu medeniyetinin artısıyla eksisiyle ulaştığı bir devlet ve kurumsal bünye" olduğunu ifade etti.

Dr. Taşçı, "Bu bünyede çok farklı dini, etnik, mezhepsel ve ideolojik kesimler yaşar. Sorunlar kimi zaman gündemi meşgul eder: Kürt sorunu gibi... Ama bu iç sorunlara rağmen Türkiye, başka bir egemen devletin rejim işlerine karışmaz" dedi.

"Komşu bir ülkenin rejimi ya da diktatoryası AKP hükümetini neden bu kadar ilgilendiriyor?" diye soran Dr. Taşçı, değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

"Sanki iç rejim meselesini çözdüler de sıra dünyaya rejim ithal etmeye geldi? Gerçek tabii ki bu değil.Suriye'de iktidardaki Esad, egemen batının strateji ve enerji politikalarına uygun hareket etmediği için devrilmek isteniyor. Bunu da 'sen diktatörsün, halkına zulmediyorsun' diyerek yapmak istiyorlar.

Böylece Esad rejimine müdahaleyi güya meşru göstermiş oluyorlar. Sanki Esad, dün ortaya çıktı da bugün diktatör olduğu haykırılıyor. Türkiye'deki iktidar da daha uzun süre iktidarını yeniden üretmek için bu oyuna eşlik ediyor ve Suriyeli muhalifleri destekliyor. Olay baştan sona kurmaca ama özgürlük mücadelesi diye yutturulmaya çalışılıyor.

Bunu konuşan herkes de 'Esad yanlısı "diktatorya sevdalısı" demokrasi düşmanı' olarak görülüyor. Oyun en başından beri Türkiye üzerine kurgulandı. Şimdi nereden geldiği meçhul bir top nedeni ile hükümet savaş tamtamlarını çalmaya başladı. Esas çalınan halkın huzuru, umudu ve parası olacaktır. Tabii kamuoyu buna izin verirse... Suriye, rejim ne olursa olsun egemen bir devlettir ve bizim komşumuzdur. Biz de hiçbir gücün pitbull'u değiliz." - İstanbul

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.