Kirli Kan Bacakta Yaralara Neden Oldu

Isparta'da bacağındaki yaralardan dolayı hastaneye gelen bir hastanın damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Haziran 2011 15:00
Kirli Kan Bacakta Yaralara Neden Oldu

Isparta'da bacağındaki yaralardan dolayı hastaneye gelen bir hastanın damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıktı.

Isparta'da bacağındaki yaralardan dolayı hastaneye gelen bir hastanın damarlarının tıkalı olduğu ortaya çıktı. Bacaklarını kaybetme riski ile karşı karşıya kalan hastanın, kasıktan girme yöntemi ile damardaki kirli kan temizlendi ve risk yok edildi.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Prof. Dr. Turhan Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, bacağında oluşan yaraları önemsemeyen ancak yaraların büyümesi üzerine hastaneye başvuran hastanın, yapılan tetkiklerinde her iki bacağını besleyen damarların tıkalı olduğu ve bu nedenle düzenli kan temizleme işleminin gerçekleştiremediğinin tespit edildiğini kaydetti.

Hastada yapılan teşhisin ardından kasıktan girme yöntemi ile damarın açıldığını ve kirli kanın da temizlendiğini aktaran Yavuz, kan dolaşımının sağlıklı bir hale getirildiğini ve hastanın da bacağındaki yaralarda iyileşme gözlendiğini bildirdi.

Kendisine başvuran hastanın da önce bacağında çıkan küçük yaraları önemsemediğini ancak yaraların genişlemesi üzerine doktora başvurduğunu aktaran Yavuz, "Hasta daha da geç kalsaydı bacaklarını daha da önemlisi hayatını kaybedebilirdi" dedi.

Vücutta görülen yaraların önemsenmesi gerektiğini aksi takdirde küçük gibi görülen bir yaranın ölüme sebebiyet verebileceğini vurgulayan Yavuz, vücutta temizlenmeyen kanın bir şekilde tepki olarak vücuda yansıyacağını ve bu yansımaların birer işaret olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu. İnsanların vücutlarında çıkan küçük yaraları bile önemseyerek doktora başvurmalarını öneren Yavuz, "Uyarıları dikkate alın" çağrısında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.