Kirlilik Tehlikeli Boyutta Değil

Vali Memduh Oğuz, “İlimizde MÇK’nın hava kirliliği konusunda 5 sene önce aldığı katı kararlar uygulanmaktadır" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ocak 2013 10:01
Kirlilik Tehlikeli Boyutta Değil

Mahalli Çevre Kurulunun (MÇK) hava kirliliği konusunda toplanmasına gerek olmadığını belirten Vali Memduh Oğuz, “İlimizde MÇK’nın hava kirliliği konusunda 5 sene önce aldığı katı kararlar uygulanmaktadır. Isparta’daki hava kirliliği Isparta’nın çevre şartları ve arazi yapısı itibariyle maruz kaldığı bir durumdur. Yapılacak bir şey yok. Hava kirliliği artarsa radikal kararlar alınır” dedi.

Vali Memduh Oğuz, Mahalli Çevre Kurulunun (MÇK) hava kirliliği konusunda toplanmasına gerek olmadığını söyledi. Makine Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Akıllı’nın ‘Vali Oğuz MÇK’yı neden toplamıyor’ şeklindeki sorusuna Vali Memduh Oğuz yanıt verdi. Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız Vali Oğuz, “MÇK birkaç defa toplandı. Şu anda toplanmasına ihtiyaç yok neden? Mahrukatçılar kömür standardını biraz daha gevşetmek teklifiyle karşımıza çıktı. Biz Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz olarak bu duruma karşı çıktık. Hatta yerel yönetim ilgililerinin kömürde biraz daha kaliteyi düşürebiliriz gibi kanaati vardı biz bunu kabul etmedik. Kömürcüler, mahrukatçılar bu konuda ısrarcı oldular ve üniversiteden bir rapor getirin ve ona göre değerlendirelim dedik. Böyle bir raporda getirmediler. Bu nedenle de MÇK’yı toplamadık” diye konuştu.

DOĞALGAZLA HAVA KİRLİĞİ SORUNU ÇÖZÜLECEK
MÇK’nın hava kirliliği konusunda son 5 sene de alınmış rijit katı kararları uygulamakta olduğunu açıklayan Oğuz, “Bizim mevzuat itibariyle toplantı kararı alınıp yapacağımız bir şey yok. Isparta’nın çevre şartları, arazi yapısı itibariyle maruz kaldığı bir durum var. Bu tabiattan kaynaklanıyor. Ama Isparta’da doğalgazın bir daha yaygınlaşmasıyla hatta Isparta’nın tamamına yaygınlaştırılmasıyla hava kirliliği sorunu çözülebilir” dedi.


EN SON AŞAMA SIKI YÖNETİM İLAN ETMEK
Yakma eğitimi konusunda Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile Zabıta Ekiplerinin tekrardan konu ile ilgili olarak bir araya geleceğini anlatan Oğuz, “Yakış eğitimi konusunda dikkatli olmamız lazım. Mevzuat olarak şu yasağı koyalım demiyorum. Çünkü konulabilecek yasakların tümü konulmuş. Bir aşama sonrası iş yerlerini kapatmak veya tatil etmek. Uygulayacağınız en son en rijit, sıkı yönetim ilan etmek gibi. Onun için alınması lazım gelen yasal tedbirlerin tamamı alınmış durumda. Vatandaşımız şunu bilsin Valilik, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, MÇK mevzuatın getirdiği tüm yasaklamaları almış durumda. Bir de şunu yasaklasalar diyeceğimiz hiçbir şey bırakmamış. Tabi şu anda hava kirliliği benim söylediğim tatil etme vs. boyutta değil. Ama bizim sürekli ölçümümüz var. Sürekli kontrolümüz var. İnşallah doğalgaz biraz daha yaygınlaşsın. Yüzde 60 seviyesine gelsin Isparta rahatlayacak” görüşlerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum