Kırmızı Alarmda Bekliyorlar

Isparta Orman Bölge Müdürü Mustafa Değirmenci, orman yangınları açısından en riskli bir döneme girdiklerini belirterek, meteorolojinin sıcaklık artışı uyarısını da dikkate alarak yangın ekiplerinin kırmızı alarm durumuna geçtiğini söyledi.

Yayınlanma:
Kırmızı Alarmda Bekliyorlar

Orman Bölge Müdürlüğüne ait Sav deposunda orman yangınlarına karşı tatbikat yapıldı. İhbar üzerine yangın söndürme ekiplerinin harekete geçip olay yerine en kısa sürede ulaşmasının hedeflendiği tatbikatta, arazözlerin ve su pompalarının hızlı şekilde kullanılması planlandı.

Değirmenci, gazetecilere yaptığı açıklamada, önümüzdeki 4 gün için meteorolojiden sıcaklık artışı uyarısı yapıldığını vurguladı.

Orman yangınları açısından en kritik 1,5 aylık döneme girdiklerini dile getiren Değirmenci, "Meteorolojiden de 40 dereceye kadar sıcaklık artışının olacağına dair uyarılar var. Bu nedenle tüm yangın söndürme ekiplerimizle kırmızı alarma geçtik" dedi.

Değirmenci, 46 değişik mıntıkada yangına ilk müdahale ekiplerinin hazır bekletildiğini ifade ederek, 30 ayrı gözetleme kulesinden gelecek herhangi bir duman haberiyle ekiplerin en kısa sürede olay yerine intikali için çalıştıklarını anlattı.

Değirmenci, yangın söndürme ekiplerinin ortalama 15 dakikada olay yerine intikal ettiğini bildirdi.

"Bundan sonra iş vatandaşa düşüyor"

Bu günlerde köylünün özellikle bahçe temizliği yaptığına dikkati çeken Değirmenci, şöyle konuştu:

"Köylülerimiz bahçe ve tarla temizliklerini ateş yakarak yapmasın. Pikniğe giden vatandaşlarımız da ateşlerini söndürmeden o mıntıkadan ayrılmasın. Biz bütün tedbirleri aldık, bundan sonra iş vatandaşa düşüyor. Vatandaşlarımız dikkatli olursa hem sezonu kazasız atlatmış hem de ormanlarımızı koruyarak insanlığın faydasına gelecek nesillere devretmiş oluruz."

Isparta Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazilerde geçen yıl 65 yangında 54 hektar alanın yangında zarar gördüğünü belirten Değirmenci, bu yıl bugüne kadar 36 yangında 13 hektar alanın yandığını söyledi.

Değirmenci, vatandaşların duyarlılığı sayesinde geçen yıl 90 olan anız ve bahçe temizliği gibi sebeplerle meydana gelen yangınların üçte iki oranında azalarak bu yıl 31'e düştüğünü sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum