Kırtasiye Alışverişinde Bunlara Dikkat

Kırtasiye Alışverişinde Bunlara Dikkat

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Eylül 2017 14:00
Kırtasiye Alışverişinde Bunlara Dikkat

Tancan store- kitap, kırtasiye, oyuncak mağazasının işletmecisi Filiz Türköz Ayhan, yaklaşan okul sezonu öncesinde önemli bilgilendirme ve uyarılarda bulundu. İşte kırtasiye alışverişinde dikkat edilmesi gereken konular…

ODTÜ Kimya bölümü mezunu olan Tancan store- kitap, kırtasiye, oyuncak mağazasının işletmecisi Filiz Türköz Ayhan kırtasiye malzemelerinde kullanılan zararlı kimyasallara ilişkin bilgilendirmeler yaptı.

Tancan store kitap kırtasiye ve oyuncak mağazasının işletmecisi Filiz Türköz Ayhan, “Çocukların sağlığı için okul alışverişlerinde bilinçli hareket edilmeli, milyonlarca öğrencinin sağlığını tehdit eden ürünlerden uzak durulmalıdır. Okul sezonunda kırtasiye ile alakası olmayan semt pazarlarından, işporta tezgahlarından ve sadece dönemsel kırtasiye satan marketlerden değil, yılın on iki ayı kırtasiye ürünleri satan kırtasiyecilerden alışveriş yapılması çok önemlidir. Fitalat içeren kırtasiye ürünleri üreme hormonu, azo boyar maddesi içerenler ise kanserojen etkiler gösterdiği bilinmektedir. Öğrencilerin sıklıkla kullandıkları üreticisi ve güvenlik sertifikaları olmayan düşük kaliteli kırtasiye malzemeleri içerdikleri kimyasallar bakımından çocukların sağlığını tehdit eden maddeler içermektedir. Velilerin kırtasiye seçimi yaparken çok dikkat etmesi gerekmektedir. Okul ve kıyafet seçiminin yanı sıra tercih edilen kırtasiye malzemelerinin öğrenciler ile sürekli temas halinde olacaklarından dolayı önem taşımaktadır."Göze ya da ağza gidebilecek, solunum yolu ile temas edebilecek malzemelere dikkat edilmelidir. Alerjik etkileri olan malzemeler astım ya da benzeri hastalıkları bu tip ürünlerin kullanılmasının tetiklediğini unutmayalım” uyarılarında bulundu.
Tancan store kitap kırtasiye ve oyuncak mağazasının işletmecisi Filiz Türköz Ayhan, “Özellikle küçük yaş grubu öğrencilerin kullanmaktan keyif aldığı kokulu ürünler, risk grubuna giren diğer kırtasiye malzemeleri arasında yerini almaktadır"

Çanta seçiminde de çocukların omurilik kaslarının gelişimi konusunda ailelerin dikkatini çekmek istiyoruz., "İleride yaşanabilecek omurilik sağlığını etkileyen risk faktörlerini ortadan kaldırmak için hafif taşınabilir, tekerlekli, çekilebilen, bel kemiği eğriliğine yol açmamak için denge faktörü içeren geniş askılı ve sırt destekli çantalar seçilmelidir. Kırtasiye malzemesi alırken mutlaka TSE damgalı ve yaş grubuna uygun ürünler tercih edilmelidir.

Uzakdoğu’dan gelen markasız, boyalı ve plastik baskılı okul ve beslenme çantaları, mataraları tercih edilmemelidir. Özellikle yoğun boya kokusu içeren, plastik baskılı beslenme çantası ve matara alınmamalıdır. Ürünün üzerinde sağlığa zararlı olmadığını belirtir ibareleri aranmalıdır. Kuruboya, suluboya, pastel boya, kurşun kalem ve silgi aklımıza gelebilecek her türlü kırtasiye ürününde markalı ve güvenli ürünler tercih edilmeli, düşük standartlarda üretilen veya ithal edilen ürünlerden uzak durulmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.