Kış Geldi Bunları Yaptınız Mı?

İl Emniyet Müdürlüğü araç sürücülerini uyararak kış aylarında alınması gereken önlemleri hatırlattı.

Yayınlanma:
Kış Geldi Bunları Yaptınız Mı?

Karayollarında trafik düzenini tesis ederek, insanlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazaları sonucunda meydana gelen ölüm ve yaralanmalar ile maddi kayıpları azaltmaya yönelik önlemleri belirlemek ve uygulamak, sürücüleri trafik kuralları ve karşılaşabilecekleri riskler konusunda bilgilendirmek ve bilinçlendirmek Emniyet Müdürlüğümüzün öncelikli görevleri arasındadır.

Bu amaçla kış mevsiminin kendine özgü koşulları nedeniyle trafikte güvenli seyahat edebilmek için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüzce sürücülerimizin aşağıda belirtilen hususlara önemle dikkat etmesi gerekmektedir.

- Kış mevsimi girerken araçların detaylı olarak bakımını yaptırmak ve kış koşullarına uygun araç kullanma tekniğini bilmek hayati zorunluluktur.

- Kış mevsiminde camlar çok çabuk kirlenir. Cam sileceklerinin durumunu kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Buz çözücü cam sileceği sıvısını da tamamlamayı unutmayın.

- Geceleri buz oluşumunu önlemek için ön camı bir karton ile örtün veya camı içeriden ve dışarıdan gazete kağıdı ile ovun. Cam sileceklerini dikmeyi unutmayın.

- Aracınızın ışıklarını kontrol edin. Kışın ortasında çalışmayan bir ampul veya sigorta ciddi sonuçlar doğurabilir.

- Aşırı soğuk, rüzgar, sis, kar ve buz sürüş güvenliğini olumsuz yönde etkilemektedir. Aracınızda zincir, takoz ve çekme halatı mutlaka bulundurun, karlı ve buzlu kesimlerde güvenliğiniz için mutlaka zincir takın.

- Kış şartlarında lastik diş derinliğinin (3) milimetreden az olması aracın çekişini olumsuz etkiler. Diş derinliği (1.6) milimetreden düşük olan lastikler aracın yolda tutunmasında zorluklar yaratır. Bu nedenle bu tür lastikler mutlaka değiştirilmelidir.

- Tescil Belgesinde “Ticari” olarak belirtilen veya “Kamyonet” olarak tescil edilen araçlar için Kar Lastiği kullanmak ilimiz sınırları içerisinde zorunludur.

- Sert hava koşullarında ve gizli buzlanmanın olabileceği yerlerde yayaların dengelerini kaybederek araçların önüne aniden çıkabileceği unutulmamalı ve sürüş sırasında yayalara karşı çok daha dikkatli olunmalıdır.

- Sürüş sırasında kaygan yollarda diğer taşıtlarla aradaki takip mesafesi iki katına çıkarılmalı, yol buzlu ise daha da artırılabilir.

Vatandaşlarımızın da trafik kurallarına riayet etmeleri ve kural ihlali yapmamaları halinde meydana gelen kazalarda azalma olacağına inanarak kazasız günler dileriz.

Trafik kazalarının; ceza ve korkuyla önlenemeyeceğini, ancak eğitim, bilinçlenme ve yol kullanıcılarının birbirlerine olan saygısıyla önleneceğini unutmayınız!

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum