Kış Turizminin Parlayan Yıldızı: Davraz

Kış Turizminin parlayan yıldızı: Isparta Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ocak 2011 18:32
Kış Turizminin Parlayan Yıldızı: Davraz

Davraz Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi kar kalınlığı ve pist uzunluğuyla dikkat çeken kayak merkezleri arasında önemli bir yere sahip.

Davraz'da bulunan tesislerde hem amatör, hem de profesyonel kayakçılara uygun pistler bulunuyor.

Kayak merkezinde kuzey ve alp disiplini, tur kayağı, snowboard, dağcılık, botanik gözlemcilik, yamaç paraşütü ve trekking yapılabiliyor.

Turizm Merkezinde Süleyman Demirel Üniversitesine ait 120 yatak kapasiteli sosyal tesis ile toplam 342 yatak kapasiteli 2 adet Turizm Tesisi (1 adet 4 yıldızlı ve 1 adet oberj otel) bulunuyor.

Mevcut yatak kapasitesi 462 olan turizm merkezinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan tahsis edilen 3 adet turizm tesisinin gerçekleşmesi ile kısa vadede yaklaşık 1600 yatak kapasitesine ulaşılması hedefleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı; kış turizmi ve kış sporları merkezlerine yönelik hedef, planlama ve stratejilerini açıkladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı kış sporları merkezlerinin her yönü ile uluslararası standarda kavuşmasının sağlanarak, turizm içerisindeki payının artırılması ve kitle turizmi niteliğine yöneltilmesini hedefliyor.

Kış turizm merkezlerinden, Bursa- Uludağ, Kocaeli- Kartepe, Bolu- Köroğlu- Kartalkaya, Kastamonu- Ilgaz, Kayseri- Erciyes, Erzurum- Palandöken, Erzincan- Ergan, Kars- Sarıkamış zincir oluşturan kış turizm merkezleri olarak dikkat çekerken; Davraz- Isparta ve Çankırı- Ilgaz Kadınçayırı Yıldıztepe de gelişen bölgeler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.