Kısa Mesaj Kampanyalarına Dikkat!

Cep telefonları, günlük hayatımızın olmazsa olmazı. Kullanılan GSM operatörleri, üyesini elinde tutmak için zaman zaman cazip kampanyalar uygulayabiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Kasım 2011 12:38
Kısa Mesaj Kampanyalarına Dikkat!

Cep telefonları, günlük hayatımızın olmazsa olmazı. Kullanılan GSM operatörleri, üyesini elinde tutmak için zaman zaman cazip kampanyalar uygulayabiliyor.

Ancak, kısa mesajlar yoluyla duyurulan bu hizmetlerin başınızı ağrıtabileceğini hiç düşündünüz mü?

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü Halil Kızılşimşek, bakın bu konuda daha ne uyarılar yaptı: “GSM operatörü ile tüketici arasında sözleşme yapılması esastır, yasamız bunu açıkça öngörmektedir. Tüketiciler, herhangi bir sim kartı olan GSM operatörü ile sözleşme yapmak istediğinde ilk alımda sözleşme yapılıyor. Burada herhangi bir problem yok. Tüketiciler, istedikleri bir fatura hatta geçerek bu operatörü kullanabiliyorlar.

Fakat daha sonra tüketicinin cep telefonuna değişik mesajlarla daha cazip olan kullanım tarifelerine uymaları ya da ona geçmeleri konusunda cep telefonuna mesajlar geliyor. Tüketici zaman zaman evet, kabul gibi yazarak bunu karşı tarafa gönderiyor. Bu şekilde tarife değişikliğine maruz kalıyorlar. Burada cep telefonu operatörünün bir hafta içinde, daha değişikliği kullanıma açmadan, tüketiciyle bir sözleşme imzalaması gerekmektedir. Çünkü, tarifenin içeriğini tüketici bilmemektedir. Tüketiciye çok cazip bir tarife gibi sunuluyor ama onun dışında, örnek verecek olursak, işte şu kadar paraya bin dakika konuşabilirsiniz, gibi teklifler sunuluyor. Ama bunun arkasında çok yüksek tarifeler uygulanıyor. Bunlar mesafeli satış kapsamında değerlendirilmektedir. Mesajla iletilen tarife değişikliği mutlaka sözleşme ile kayıt altına alınmalı” diye konuştu.

Kızılşimşek, internet ortamında yapılan değişiklikte buna gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Siz siz olun, GSM operatörlerinin kampanya duyurularında, artık daha dikkatli olun. Çünkü sonu mahkeme ile bitebilir..

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.