Kısır Çekişmelerin İçinde Olmayacağız

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, partisinin İl Divan Toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Aralık 2013 14:00
Kısır Çekişmelerin İçinde Olmayacağız

Saadet Partisi Belediye Başkan Adayı Süleyman Çakan, partilerin adaylarının belirlenmesinin ardından partiler ve adaylar arasında kısır çekişmelerin de yaşanacağını belirterek; “Ancak, biz parti olarak asla bu kısır çekişmelerin içinde olmayacağız. Çünkü biz kendimize bakıyoruz” dedi.

Çakan, konuşmasında şunları söyledi; “Isparta’da aday adaylığı süreci sona erdi. Hemen hemen tüm partilerin adayları artık belirlendi. Hatta bizim partimiz gibi bazıları daha erken belirledi adaylarını. Bu da siyaset kazanının kaynamaya başlayacağı ve siyasi kızışmanın giderek artacağı anmalına gelmektedir. Tabi, bu süreçte şehirde kısır çekişmeler de yaşanacaktır. Ancak, biz parti olarak kendimizi asla bu kısır çekişmelerin içinde görmüyoruz ve bu çekişmelerin içinde de olmayacağız. Çünkü biz kendimize bakıyoruz. Biz olayın hep olumlu yönlerine bakıyoruz. Onun için olayların hiçbir zaman kötü tarafında olmayacağız.

Yerel seçimler neden yapılır? Çünkü insanlar yaşadığı şehirde kendisine daha iyi hizmet yapılsın, hayat standardı yükselsin ve sonuçta rahat bir hayat sürdürmeyi sağlamak için yönetici seçmek adına yapılır. Ama, mevcut aday profillerine baktığımızda bunun çok zor gerçekleşeceğini görüyoruz. Zira, süreç hep bize hep bize şeklinde işliyor. Oysa biz 5 ay önceden sahaya çıktık ve aktif bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Biz, projelerimizle, vizyonumuz ve misyonumuzla farklı bir belediyecilik anlayışını benimsiyoruz. İnsanlar belediyeye gelirken işlerini hallettirebilecek bir torpil bularak değil, belediyede işlerimi kimse olmadan da rahatlıkla gördürebilirim anlayışıyla geleceklerdir. Bunun için torpil aramaya gerek yoktur. Bana göre bu çok önemli bir unsurdur.
Biz, vatandaşa yukarıdan bakan değil, onların hizmetkarı olan bir zihniyetle geliyoruz. Bunu da halka hizmet hakka hizmettir düsturu ile yapacağız. Adaylar belirlendi ve bundan sonra artık projeler ortaya çıkmaya başlayacaktır. Bizim hizmet anlayışımızda belli bir zümreye değil, tüm şehre hizmet vardır. Biz hizmeti şehrin tüm katmanlarına yayacağız.

Görüldüğü üzere şehir her geçen gün küçülüyor. Sanayi yönünden, tarım yönünden, ticaret yönünden küçülüyor. Diğer şehirler büyüyor, nüfusları artıyor. Ama bu durum Isparta’da tam tersi yaşanıyor. Oysa, şehir insanların huzur içinde dolaştığı bir ortam, yüksek kaliteli yaşam tarzının olduğu bir ortam sağlanması lazım. Ama bunu Isparta’da göremiyoruz.
Biz yani Milli Görüş Belediyeciliğinde tüm bu bahsettiklerim olacak ve şehir özelliğini kaybetmeden Büyükşehire doğru hazırlanacak. 15 yıl sonra Isparta’ya gelen bir kişi şehrin manevi ve tarihi değerlerinin korunarak geliştiğini görecek. Şehrin karakteristik özelliği asla bozulmayacak. Çünkü, şehrin bu özelliğini dikkate almadan yapılan bir belediyecilik şehri betonlaşmadan ileri götüremez.

Bizim belediyeciliğimizde yapılan hizmetler konusunda halkın vatandaşın görüş ve önerileri alınacak. Ben yaptım oldu mantığı asla olmayacak. Bu danışma ve fikir almaların da zaten bize büyük yararlar getireceğini düşünüyorum. Böyle bir şehir inşaa edeceğiz inşallah” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum