Kitap Fuarı'nda İdris Baba İzdihamı

Kitap Fuarı'nda İdris Baba İzdihamı

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2018 13:28
Kitap Fuarı'nda İdris Baba İzdihamı

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, 2019’da düzenlenecek 3.Isparta Kitap Fuarının uluslararası boyuta taşınacağını ve bu yönde çalışmalara başladıklarını söyledi. Dünyaca ünlü yazarların kitaplarıyla birlikte gelecek sene Isparta’da olması için startı verdiklerine değinen Günaydın, “Isparta’da fuar, kitap bayramına dönüştü. Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük kitap fuarına Isparta’mız ev sahipliği yapmış olacak. Isparta’mızdan önemli bir güneş doğsun istiyorum” dedi. 

Isparta 2.Kitap Fuarında yarıya gelinirken, birbirinden değerli yazalar okurlarıyla buluşmaya devam ediyor. 250 yayınevinin yer aldığı kitap fuarında okuyucular aradığı her türlü kitabı bulmanın ve yazarına imzalatmanın mutluluğunu yaşıyor. Kitap fuarında son olarak 23 yazar imza gününe katıldı. Bu isimler arasında Çukur Dizisinin İdris babası Ercan Kesal ve Yazar Feyza Altun da yer aldı. Kesal ve Altun için yüzlerce seveni kitabını imzalatmak için uzun kuyruklar oluşturdu. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın da eşi Dilek Günaydın ile birlikte yazarları ve yayınevlerini ziyaret etti, kitapseverlerle bir araya geldi. 

**ISPARTA KİTAP FUARI ULUSLARARASI BOYUTA TAŞINIYOR

10 günlük Kitap Fuarının ortasına geldiklerini söyleyen Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, durumun fuardan çıktığını ve kitap bayramına dönüştüğünü belirtti. Günaydın, “Kitap fuarımızın yarısına geldik. Kitap fuarını aşan bir durum ortaya çıktı. Fuara çiçek gibi çocuklarımızın katılması, okullarımızın daha fazla katılması bizleri daha da mutlu etti. Isparta’da bu olay fuar değil de kitap bayramına dönüştü. Bu 10 gün Gökkubbe çatısı altında kitap bayramı kutlanıyor. Kitap almaya, görmeye gelenler var. Hatta kitabın kokusunu almaya gelenler oluyor. Bu bizi çok sevindirdi. Gelen kitapların çoğu bitti, yayınevleri takviye yapıyorlar. Çevre vilayetlerimizden de çok gelenler var. Isparta kitap alıyor ve kitap okuyor. Isparta okumayı seviyor. Buna bu fuarımızın da katkısı olmuştur bu da bize mutluluk vermiştir. Bunlar da bize vizyon verir, yön verir. 3. sene buraya sığmayacağız. Bu fuarımızı 3. sene uluslararası yapıyoruz. İlk defa Türkiye’de, Alman, Mısır yazarları, Suriye’de önemli yazalar var. Şu anda bu fuar bitmeden gelecek senenin çalışması başlamıştır. Dünyanın sevdiği, dünyaca ismi tanınan yazarları kitaplarıyla buraya getirmeyi planlıyoruz. Isparta’mıza ve çevre illerimize fuarımıza böyle bir ilgi gösterilmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Isparta kitap fuarımız Türkiye’nin tanıdığı bir yer oldu. Bu da bize mutluluk veriyor. Gökkubbe’nin daha büyüğünü yapacağız. Eski fuar alanımız var, oraya bu Gökkubbe’nin daha büyüğü ve şekli farklı bir fuar alanı yapacağız. Bununla da ilgili tasarımlarımızı yapıyoruz. Türkiye’nin ve Dünyanın en büyük kitap fuarına Isparta’mız ev sahipliği yapmış olacak. Bu düşünceleri üretemezsek Isparta, Türkiye ve Dünya seviyesinde yer almakta güçlük çeker. Isparta’mızda fuarımızı görmeyenler varsa görmesini isterim ve sahip çıkmalarını istiyorum. Bu sahip olmak projelere yönelmek demektir. İnsanlar önce bakar, sonra da almaya başlar. Ulusallığın üzerinde dünya fuarı üzerinde durmaya başladık. Isparta’mıza ülkemize hayırlı olsun. Isparta’mızdan önemli bir güneş doğsun istiyorum” şeklinde konuştu.  

**MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİK İÇİN İSTİKLAL MARŞI OKUNDU

2. Isparta Kitap Fuarında ise bir ilk yaşandı. Programda olmaması ve herhangi bir özel gün taşımamasına rağmen, Türkiye’nin milli birlik ve bütünlüğü için İstiklal Marşı okundu. Bu esnada Gökkubbe çatısı altında bulunan binlerce kitapsever ve yazar hep birlikte İstiklal Marşını okudu. İstiklal Marşının okunmasının ardından basın mensuplarının bu yöndeki sorusunu yanıtlayan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ise şunları söyledi: 

“Biraz önce kendiliğinden gelişen bir olay yaşadık, aniden içimizden doğdu. Bugün herhangi bir program, tören yok. Gökkubbe altında birlik ve bütünlüğü pekiştirmek için İstiklal Marşı okundu. Türk Milleti olarak bizim birlik ve bütünlüğe ihtiyacımız var. Aniden bir gelişmeyle hep bir ağızdan İstiklal Marşımızı okuduk. Gökkubbe altında yazarların, yayınevlerinin, okurların karşıdan karşıya birbirlerine selam vermesi zaten birlik ve bütünlüğün burada var olduğunu göstermektedir ama İstiklal Marşımız bunu yüz kere ispatladı. Programlanmış bir şey değildi. Bu heyecan, bu yapısal mimarinin de verdiği feyz ile birlikte Türkiye’nin bütünlüğünün görünüşü ve sesi Isparta’dan bir kez daha yükselmiştir” 

**KİTAP FUARI YAZARLARIN BAYRAMIDIR

Diğer taraftan imza gününe katılan ve sevenleriyle buluşan Çukur Dizisinin İdris babası Ercan Kesal ise kendisine gösterilen ilgiden dolayı duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Kesal, “Bu ilgiden çok memnunum. Isparta Kitap Fuarında burada bulunmaktan çok mutluyum. Okurlarımın bu kadar yoğun ilgisi doğrusu beni şaşırttı. Gelecek sene de inşallah burada olurum. Kitap fuarları tam da yazarların bayramı. Niye okurumuzla buluştuğumuz, temas ettiğimiz, sohbet ettiğimiz alanlar” dedi. 

**HER DETAY DÜŞÜNÜLMÜŞ, 

BURADA OLMAKTAN KEYİF ALDIM

Fuarda okurlarıyla buluşan bir diğer yazar Feyza Altun da, “Hafta içi olmasına rağmen oldukça yoğun, kalabalık. Burada sırada bekleyen arkadaşlar son derece genç ve heyecanlı bir kitle var. Her zaman hafta içi fuarlarda böyle olmuyor. Beklentimin çok üzerindeydi, bu da beni çok mutlu etti. Mekân olarak da çok ferah bir yer. Diğer kitap fuarlarına nazaran daha geniş, daha havadar. Burası çok güzel bir yer, çok hoşuma gitti. Çok temiz, her detayı ince düşünülmüş, buraya gelmekten çok keyif aldım. Başkan beye böyle güzel bir fuara vesile olduğu ve buraya davet ettikleri için çok teşekkür ediyorum. Her sene daha güzel, artan ve kalabalıklaşan bir fuarla karşılaşırız. Şahsen Başkana teşekkür ediyorum” görüşlerinde bulundu. 

**ANA UNSURLARDAN BİRİSİ KİTAP SEVMEK

Öte yandan 2.Isparta Kitap Fuarına Isparta’nın yanı sıra bölge illerinden Burdur, Afyonkarahisar ve Antalya’dan da çok sayıda kitapsever ziyarette bulunuyor. Bölgeden gelen ziyaretçilerde kitap fuarından duydukları memnuniyetlerini dile getiriyorlar. Son olarak fuarın ziyaretçileri arasında Dinar’dan özel bir kolejin öğretmen ve öğrencileri de yer aldı. 100 kişilik bir öğrenci ile gelen kolejin öğretmenlerinden Ünal Yılmaz, “Bu sene çok cıvıl cıvıl gördük. 100 çocuğumuzla geldik, alış veriş yaptılar. Bizim kolejimizde ana unsurlardan birisi kitap sevmek. Diğerleri çözülür ama kitabı sevmek bambaşka bir şey, biz bununla meşgulüz. Fuarlar her yerde açılmalı ve devam etmeli. Başkanımıza bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Diğer ziyaretçiler arasında yer alan genç ve yetişkinlerde, fuarın kalabalık olmasına rağmen kitaba ulaşmakta hiç zorluk çekmediklerini kaydederek, “Sayın başkanımızın yaptığı çok muhteşem bir şey, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Fuara gösterilen bu kadar ilgi bizleri şaşırttı. Bu fuarın devamını bekliyoruz. Bu tür hizmetler çok önemli. Isparta için çok iyi bir fuar çalışması” ifadelerinde bulundular. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.