Kitap Okuyarak Protesto Ettiler

Yurdun bir ço kyerinde istenmeyen olaylara sahne olan Taksim Gezi Park Gösterileri Isparta'da da devam etti. Ancak, Isparta bir kez daha Türkiye'ye örnek olarak olaylara mahal vermedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Haziran 2013 13:13
Kitap Okuyarak Protesto Ettiler

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri dün akşam Kaymakkapı Meydanı'nda Taksim Gezi Parkı direnişine destek eylemi gerçekleştirdi. Gençler önce basın açıklaması yaptı, ardından da yaklaşık bir saatlik kitap okuma eylemi.

Takism Gezi Parkı Direnişine destek olamk için kaymakkapı meydanında toplanan gençler bir gün önce Rize'de, öncesinde Hatay'da ve Adana'da yaşanan olayları kınayan bir bildiri okudu.



Yaşanan olaylardan AK Parti hükümetini sorumlu tutan gençler, "Hatay'da hayatını kaybeden Abdullah Çömert'in de, Adana'da şehit düşen polisimizin de sorumlusu AKP hükümetidir" denildi.



Gençler açıklamanın ardından Kaymakkapı Meydanı'nda bir saatlik kitap okuma eylemi yaptı. TGB yöneticileri ise gazetecilere yaptıklarıaçıklamada "Biz faşizmin, diktatörlüğün karşısına çivili soparla değil, kitaplarımızla, bilimimizle çıkıyoruz. Onlara meydan okuyoruz" ifadelerini kullandı.

Grup gösteri sonrası olaysız dağıldı.  

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum