Kıymetini Bilene Hayırlı Olsun

1472 yılında vefat eden Fatih Sultan Mehmet’in hocası, Kınalızade Ali Efendi’nin dedesi Kınalı Abdulkadir Hamidi Hazretleri’nin türbesi Vali Memduh Oğuz’un talimatıyla İl Özel İdaresi tarafından restore edildi. Türbe resmi törenle açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Temmuz 2013 13:10
Kıymetini Bilene Hayırlı Olsun

Gülcü Mahallesi’nde bulunan Kınalı Abdulkadir Hamidi Hazretleri’nin türbesi Vali Memduh Oğuz’un talimatıyla İl Özel İdaresi Tarafından restore edildi.




Dün resmi törenle açılışı yapılan türbenin restorasyon ve mülk edinme çalışmaları için Isparta’nın tanınan işadamı Arif Demir’in 50 bin TL bağış yaptığını kaydeden Vali Oğuz, bu çalışmada emeği geçen herkese teşekkür etti.



Türbe önünde düzenlenen tören Mehter takımının gösterisi ile başladı. Gülcü Mahallesi Muhtarı Hüseyin Eroğlu törende yaptığı konuşmada türbenin eski halini anlattı. Çirkin bir görüntü olduğuna işaret eden Muhtar Eroğlu, Vali Memduh Oğuz’a bu çalışmaya imza attığı için teşekkür etti.



SDÜ İlahiyat Fakültesi’nden Yar. Doç. Dr. Ayşe Sıdıka Oktay’da “Burada bir emek varsa Vali Memduh Oğuz’a aittir. Kendisine sonsuz teşekkür ediyoruz” dedi.



Isparta Valisi Memduh Oğuz ise törende yaptığı konuşmada “Fatih Sultan Mehmet’in hocasının Ispartalı olması büyük şereftir. Abdülkadir Hamidi Isparta’nın manevi sahibidir. Allah Dostudur” dedi.



Vali Oğuz, SDÜ İlahiyat fakültesinin bu çalışmada önemli ve aydınlatıcı bir rol üstlendiğini kaydetti. Türbenin restorasyon çalışmalarının İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını söyleyen Vali Oğuz, İşadamı Arif Demir’in de 50 bin TL’lik bağışta bulunduğunu belirterek, Demir’e teşekkür etti.



Vali Oğuz sözlerini, “Burası gelip geçilecek bir yer değil, bir müracaat makamıdır. Kıymetini bilene hayırlı olsun” ifadeleriyle noktaladı.




Konuşmaların ardından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. İlahilerin okunmasının ardından Vali Oğuz, Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Eren, Rektör Prof. Dr. İbicioğlu, İşadamı Arif Demir Kurdela keserek türbeyi ziyarete açtı.



Törende AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na atanan İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Emniyet Müdürü Mehmet Or, Mersin İl Jandarma Komutanlığı’na atanan İl Jandarma Komutanı Ömer Uyan, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, AK Parti yöneticileri, daire müdürleri ve mahalle sakinleri de hazır bulundu.



Program Gülcü Mahallesi’nde verilen iftar yemeği ile son buldu.





















Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum