Kızılay İlkeleriyle Bağdaşmamış

Kızılay Isparta Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel'in görevden alınmasıyla ilgili Kızılay'dan açıklama geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ocak 2015 21:49
Kızılay İlkeleriyle Bağdaşmamış

Geçtiğimiz hafta Isparta Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr. Şerafettin Kılınçel’in sosyal medya hesabı üzerinden Rıza Zarrab hakkında yaptığı bir paylaşım nedeniyle işten işten atılmıştı.

Bunun üzerine Türk Kızılayı yazılı bir açıklama yaptı. İşte o açıklama; “Türk Kızılay’ı 700 şubesi ve yaklaşık 5 bin profesyonel çalışanı ile Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı yardım kuruluşlarından biridir. Böylesine büyük bir organizasyonun uyulması gereken ortak bir takım kurallardan uzak çalışması düşünülemez. Türk Kızılay’ı, yaptığı iş gereği toplumun her kesimine eşit mesafededir. Bunu da kurumda çalışmak isteyenlerle yaptığı iş sözleşmesine koymuştur. Haberde adı geçen kişinin de imzaladığı iş sözleşmesinin 16. Maddesi ‘Personel iş ve özel yaşamında gerek meslek ahlakıyla bağdaşmayan, gerekse işyerine doğrudan etkilemeyen ancak kamuoyunu rencide edici veya 3. Şahıslara karşı yüz kızartıcı eylem ve hakaretlerden kaçınacak ve işyerinin saygınlığını zedeleyebilecek hal ve tavırlar sergilememeye özen gösterecektir’ hükmü yer almaktadır. Toplumun geneli için Kan Bağışı Toplama hizmeti yürüten bir kişinin toplumun bir kesimine yönelik paylaşımlarda bulunması Kızılay ilkeleri ile bağdaşmamaktadır. Kendisi şifahi uyarılara rağmen bu yöndeki paylaşımlarını sürdürmüştür. Kızılay Genel Müdürlüğü bu sözleşme hükmüne ek olarak bir iç genelgeyle de sosyal medya kullanımı etik kurallarını tüm çalışanlarına duyurmuştur.

HESAPLARI TAKİP EDİLMİYOR
Adı geçen kişinin sosyal medya hesaplarının takip edildiği doğru değildir. Gelen bir şikayet üzerine herkese açık olan sosyal medya hesaplardan geriye dönük paylaşımlarına ulaşılmıştır. Türk Kızılay’ı, bu ay içinde yapılan bir araştırmaya göre Türkiye’nin en beğenilen ve güvenilen yardım kuruluşu çıkmıştır. 5 bin kişinin çalıştığı bir organizasyonda her zaman rastlanabilecek bu tür gelişmelerin 147 yıllık Kurumu tarafmış gibi gösterecek bir algıyla habere konu etmek, en çok ihtiyaç sahiplerine zarar verecektir.”

ZARRAB'IN ADAMI KIZILAY'A BAĞIŞ YAPMIŞTI
Öte yandan 17 Aralık soruşturması kapsamında gözaltına alınan Reza Zarrab’ın adamı Abdullah Happani el konulan 1 milyon TL, 800 bin Euro ve 60 bin dolar ile 2 kilo altını iade edilmişti. Happani’ye el konulan paraları için 55 bin TL de faiz verildi. Happani aldığı 55 bin TL faizini Kızılay’a bağışlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum