Kızıldağ İçin Büyük Proje

Dünyanın üçüncü büyük oksijen deposu olan Ş. Karaağaç Kızıldağ'ın turizm merkezi haline getirilmesi için çalışmalara başlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 13:35
Kızıldağ İçin Büyük Proje

İlk etapta dağ tamamen elden geçirilecek Dünyanın üçüncü büyük oksijen deposu olan, sedir ağaçları ile kaplı Ş. Karaağaç Kızıldağ’ın turizm merkezi olması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından önemli bir projeye başlanıyor. Yaz ve kış turizminde merkez haline getirilecek olan Kızıldağ için öncelikle fizibilite raporu hazırlanacak.

AK Parti Isparta Milletvekili, Plan ve Bütçe Komisyonu Başkan Vekili Süreyya Sadi Bilgiç, Kızıldağ’ın çok değerli olduğunu belirterek, çalışmaların kısa süre içinde başlayacağını açıkladı. Bilgiç, dağda konaklama, sosyal tesisler ve diğer hizmetler noktasında fizibilite çalışmalarının ardından, özellikle sağlık turizminde nasıl değerlendirilebileceği noktasında önemli adımların atılacağını belirterek şu bilgileri verdi:

“Kızıldağ bu haliyle dahi büyük ilgi görüyor. Özellikle yaz aylarında Türkiye’nin dört bir yanından insanlar akın ediyor. Son dönemlerde tanıtıma ağrılık verilmesi ile birlikte talep daha da arttı. Özellikle solunum yolları hastalarına bütün doktorlarımız Kızıldağ’ı tavsiye ediyor, insanlarımız burada şifa buluyor.

Süleyman Demirel Üniversitemiz başta olmak üzere, Türkiye’nin bir çok üniversitesi Kızıldağ ile ilgili çalışma yapıyor. Sadece sağlık turizmi açısından değil, sosyal ve kültürel etkinliklerde Kızıldağ kullanılıyor. Bununla da kalınmayacak. Kızıldağ “Yaşlı Bakım Merkezi” noktasında çok elverişli bir merkez olacak. Kızıldağ’ın bütün bu özellikleri ile ele alınarak, turizm merkezi yapılması için büyük bir proje hazırlanacak ve çalışmalara kısa süre içinde başlanacak. Proje hayata geçirildiği takdirde Ş. Karaağaç ve Isparta önemli bir merkez haline gelecek.

Elimizdeki değeri her alanda insanımıza ve ilimize katkı sağlar hale getireceğiz. Bu konuda Süleyman Demirel Üniversitemizde de önemli destek alacağız.” Kızıldağ’da bulunan bungalov ve prefabrik evler özellikle yaz ayların yetersiz kalıyor ve insanlar çadır kurarak 3 ay dağda kalıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.