Kızılşimşek’ten Önemli Uyarı

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Halil Kızılşimşek, sanayi sicil kanunu gereği sanayi siciline kayıtlı işletmeler hakkında açıklamada bulundu.

Yayınlanma:
Kızılşimşek’ten Önemli Uyarı

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Halil Kızılşimşek, sanayi sicil kanunu gereği sanayi siciline kayıtlı işletmeler hakkında açıklamada bulundu

Kızılşimşek yaptığı açıklamada ise; “6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Sicil Belgesi almış sanayi işletmelerinin 2010 yılına ait faaliyetleri ile ilgili bilgilerin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelleri’nin, 30 Nisan 2011 tarihi mesai bitimine kadar, Kanunun 8 inci maddesi gereği sanayi işletmesi sahibi hakiki şahıs ise bunlar veya var ise işletme müdürleri, hükmü şahıs olduğu takdirde işletme müdürleri tarafından aşağıda belirtildiği şekilde verilmesi gerekmektedir.

1) Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüklerinden temin edecekleri veya Bakanlığımız  web sayfası  (sanayi.gov.tr) “ Hizmetlerimiz ”  başlığı altında sırasıyla “ Üretici ve Sanayicilere Verilen Hizmetler ”  “ Sanayi Sicil Belgesi Hizmetleri ” linkleri kullanılarak  “ Sanayi Sicil Belgesi Nasıl Alınır ” bölümünde yer alan, Yıllık İşletme Cetveli(SANSİC B) formu  doldurularak, bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu İlin Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne verilir. Veya,

2) Bakanlığımız web sayfası (sanayi.gov.tr)  “E-Hizmetler Bölümü” başlığı altında bulunan “Yıllık İşletme Cetvelleri ” linki kullanılarak Yıllık İşletme Cetveli bilgileri elektronik ortamda girilir.

Yıllık İşletme Cetveli’ni süresi içinde vermeyenlere Kanunun 9 uncu maddesi gereği 616 TL idari para cezası uygulanır.

Sanayi Sicil Belgelerinin düzenleniş tarihi itibariyle 2 yılda bir İl Müdürlüğümüzde vize yaptırılması gerektiğinden 2011 yılında Sanayi Sicil Belgesi Vize işlemini yaptırması gereken işletmelerin süresi içerisinde vize işlemlerini yaptırmaları gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.