Kızım Hasta Deyip...

Kızım Hasta Deyip...

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2016 10:23
Kızım Hasta Deyip...

Almanya'da faaliyet gösteren bir yardım derneğini arayarak kızının SDÜ Tıp Fakültesinde tedavi gördüğünü söyleyen şahısın, yapılan araştırma neticesinde çok sayıda dolandırıcılık suçundan arandığı tespit edildi.

Yardım derneğini arayarak 3 bin avro yarım talebinde bulunan şahsın teyit edilmesi için Isparta Emniyet Müdürlüğünden yardım talep eden dernek yöneticileri dolandırılmaktan son anda kurtarıldı.

Konuyla ilgili emniyetten yapılan açıklamada, "Almanya’ da “Özürlülere Yardım Derneği” adındaki bir yardım kuruluşunun müdürü olan O.K.S. isimli şahıs tarafından Asayiş Şube Müdürlüğümüz telefonla aranarak Isparta ilinden kendisini telefonla arayan A.T.T. isimli şahsın; Süleyman Demirel Üniversitesi Rehabilitasyon Merkezinde tedavi görmekte olan kızı A.T. nin tedavi masrafları için 3000 Avro yardım talebinde bulunduğunu belirterek, arayan şahsın doğru bilgi verip vermediği konusunda yardım talebinde bulunmuştur.

Müştekinin verdiği bilgiler doğrultusunda ekiplerimizce yapılan araştırmada Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesinde verilen isimde bir doktor ve tedavi görmekte olan herhangi bir hasta bulunmadığının anlaşılması üzerine müşteki O.K.S. den şüpheli şahsın hesabına 5 TL para yatırması söylenerek şüpheli şahsın paranın yatırıldığı şeklinde mesajla bilgilendirilmesi sağlanmıştır.

İlimiz PTT merkezi görevlileri ile birlikte yapılan planlı çalışma neticesinde şüphelinin Sivas PTT Başmüdürlüğüne giderek parayı çekme talebinde bulunması üzerine Sivas Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek Şüpheli A.T.T. nin PTT içinde suçüstü yakalanması sağlanmıştır. Yakalanan şüpheli A.T.T nin dolandırıcılık suçundan çok sayıda kaydı olduğu tespit edilmiştir.
Sivas Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınan A.T.T. isimli şahıs hakkında gerekli yasal işlemler yapılarak adli makamlara sevk edilmiştir" denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.