Koalisyon Olmadı: Gözler Sandıkta

Erken Seçim Kapıda

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ağustos 2015 19:13
Koalisyon Olmadı: Gözler Sandıkta

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugün son kez görüştü.

SON DAKİKA: KOALİSYON ÇIKMADI
Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmeden koalisyonçıkmadı.

Görüşmelerden sonuç çıkmamasının ardından, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin de kapıları kapatmasıyla birlikte gözler yeniden sandığa çevrildi.

Görüşmenin ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti Genel Merkezi'nde açıklamalarda bulunuyor. Görüşmelerden erken seçim sonucunun çıktığını ve ortak hükümetin zıt tabanlar nedeniyle mümkün olmadığını ifade eden Davutoğlu şu keşilde konuştu;

"TEK İHTİMAL ERKEN SEÇİM"
"Kitlelerimizin de farklı taleplerini gözönüne alarak her 3 ödev konusunda da atılacak adımlar bağlamında kitle ve tabanımızdaki farklılıkları da gözönüne alarak şuanda bir hükümet ortaklığının mümkün olmadığı kararını aldık. Halkımız tek parti kurma görevini vermedi ama en büyük parti olarak ülkeyi yönetme görevini verdi. Bunu bilinçli bir şekilde yapacağımızı belirtmek isterim. Bahçeli ile de temasları sürdüreceğimizi sürdüreceğimizi bildirdik. Hükümetsiz kalmamak için çabalarımızı sürdüreceğiz. Erken seçim önümüzde görünen güçlü, hatta tek ihtimaldir."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum