Koca Reis’in Adı Hastaneye Verildi

Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi'nin adı Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2012 09:35
Koca Reis’in Adı Hastaneye Verildi

Sağlık Bakanlığı, Şarkikaraağaç’ta 1953 yılında eski Milli Savunma Bakanı ve bölge milletvekili olan koca reis lakaplı Dr. Sadettin Bilgiç’in girişimleri ile açılan ve daha sonraki yıllarda yeni binalar eklenerek ameliyathanesi ve diyaliz üniteleri de hizmete giren 50 yatak kapasiteli ve D grubu hastane olarak hizmet veren Şarkikaraağaç Devlet Hastanesinin yerine TOKİ tarafından yeni yapılan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesinin ismini Dr. Sadettin Bilgiç Devlet Hastanesi olarak değişti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Ahmet Yeşiltaş, yeni hastanenin deneyim ve alt yapısı ile bilimsel çalışmaları sağlıktaki ilerlemenin daha da fazla olacağını söyleyen Yeşiltaş; ilçemize yapılan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesinin isminin değiştiğini söyledi. Yeni yapılan Devlet Hastanesinin ismi Sağlık Bakanımız Recep Akdağ tarafından Dr. Sadettin BİLGİÇ Devlet Hastanesi olarak değiştirildiğini bildirdi.

ŞARKİKARAAĞAÇ DEVLET HASTANESİ TARİHÇESİ
Şarkikaraağaç’ta 1953 yılında eski Milli Savunma Bakanı ve bölge milletvekili olan koca reis lakaplı Dr. Sadettin Bilgiç’in girişimleri ile açılan ve daha sonraki yıllarda yeni binalar eklenerek ameliyathanesi ve diyaliz üniteleri de hizmete giren 50 yatak kapasiteli ve D grubu hastane olarak hizmet veren Şarkikaraağaç Devlet Hastanesi yıkımı tamamlandıktan sonra yeni Hastanenin ismi de değişti.
İçerisinde Başhekimlik ve idare binası ile poliklinikler, ameliyathane, yataklar, kazan dairesinin de bulunduğu 2 bin 500 metrekarelik eski hastane binası; Toki tarafından yeni yaptırılan Şarkikaraağaç Devlet Hastanesinin bitmesi ve bütün birimlerin yeni yerine geçmesi nedeniyle eski Hastanenin yıkımının tamamlanmasının ardından yeni hastanenin de ismi değişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum