Kocasını Dövdüğü İddia Edilen Kadın Tutuklandı

Isparta'nın Gelendost İlçesi'nde, geçen Kurban Bayramı'nda, kocasını döverek hastanelik ettiği ileri sürülen 40 yaşındaki Elif Sulu, Adli Tıp'tan gelen rapor üzerine, 'Adam öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla tutuklandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Şubat 2013 14:27
Kocasını Dövdüğü İddia Edilen Kadın Tutuklandı

Olay 27 Ekim 2012 tarihinde, Kurban Bayramı'nın üçüncü günü, Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne bağlı Hacılar Köyü'nde meydana geldi. 45 yaşındaki 2 çocuk babası Yaşar Sulu, 23 yıllık eşi 40 yaşındaki Elif ve 14 yaşındaki kızı E.S.'nin çağırdığı ambulansla ağır yaralı olarak, Isparta'daki Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.

Elif Sulu, eşi Yaşar Sulu'nun, dışarıda dövüldükten sonra eve yaralı halde geldiğini öne sürdü. Ancak, tedavisi tamamlandıktan sonra ifadesi alınan Yaşar Sulu, eşi Elif ve kızı E.S.'nin kendisini demir çubukla dövdüklerini öne sürerek, eşi ve kızından şikayetçi oldu. Elif Sulu ve kızı E.S. ifadeleri alındıktan sonra tedbirli olarak serbest bırakıldı.

EŞİM DIŞARIDA DAYAK YEMİŞ
Elif Sulu ifadesinde, eşini kendisi ve kızının dövmediğini, onun sürekli alkol aldığını ve gece hayatına düşkün olduğunu, bayramın ilk günü birlikte kurban kestiklerini, aralarında sorun olmadığını öne sürdü. Olay gecesi saat 01.30 sıralarında eve gelen eşinin, evin dışından kendisine seslendiğini, kızını da uyandırarak aşağı indiğini, onu eve çıkardıklarını belirten Elif Sulu, şunları söyledi:

"Üşüdüğünü söyleyince sobayı yakıp üzerini örttük. Kötü olduğunu söyledi ve ambulans çağırmamı istedi. Dediğini yaptım. Daha sonra Isparta'ya sevk edildi. Tedavi gördüğü 3 gün boyunca refakatçi olarak başında kaldım. Hastaneden çıktıktan sonra verdiği ifadesinde, onu dövdüğümüzü söylemiş. O günden bu yana ayrı yaşıyoruz.

22 yaşında bir oğlumuz var. O da arabasını satıp bahçe aldığımız için benimle konuşmuyor. Eşimin derdi de anneme ait bahçeyi satmaya razı olmamamdan kaynaklanıyor. Eşimi kimin dövdüğünü bilmiyorum. Niyetim kötü olsa ambulans çağırır mıyım? Bırakırım ölür kalır. Bana iftira atılıyor."

ADLİ TIP'TAN GELEN RAPOR
SDÜ Tıp Fakültesi Hastanesi hekimleri, Yaşar Sulu'nun sağlık durumuyla ilgili olarak hazırladıkları raporu Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.
Adli Tıp Kurumu'na gönderilen dosya önceki gün soruşturmayı yürüten Yalvaç Cumhuriyet Savcılığı'na geldi. Kurum, dövülen Yaşar Sulu'nun kaburgaları, kolları ve kafatasında aldığı darbeler sonucu oluşan kırıkların hayati tehlike oluşturacak '6. derece kırık' olduğunu bildirdi.

Raporun adliyeye ulaşması üzerine gözaltına alınan Elif Sulu'nun savcılıkta verdiği ifadede, eşiyle aralarında bir süredir anlaşmazlık bulunduğunu söylediği öğrenildi. Elif Sulu'nun "Eşim gece hayatına düşkün. Beni sürekli başka kadınlarla aldatıyordu. Olay gecesi yine sarhoş durumda eve geldi. Bana elindeki demir çubukla vurdu. Kendimi korumak istedim ve elindeki demiri alarak vurmaya başladım. Ancak kızım bu işe karışmadı. Niyetim öldürmek değildi. Pişmanım" dediği belirtildi.

KARIM BENİ ALDATIYORDU
Eşinden yediği dayakla ölüm tehlikesi geçirdiğini söyleyen Yaşar Sulu'nun ise savcılıkta verdiği ifadesinde karısının suçlamalarına katılmadığı ve aldatanın kendisi değil, eşi olduğunu, eşinden ayrılmak istediği için bu olayın meydana geldiğini, kızının da annesine yardım ettiğini iddia ettiği kaydedildi.

Annesiyle birlikte babasını dövdüğü iddiasıyla 'şüpheli' sıfatıyla ve avukat nezaretinde ifadesi alınan 14 yaşındaki E.S.'nin babasını dövmediğini söylediği belirtildi.

ANNE TUTUKLANDI, KIZI SERBEST BIRAKILDI
İfadeleri alan Cumhuriyet Savcısı Osman Çabuk, Elif Sulu'yu 'öldürmeye teşebbüs' suçlamasıyla, tutuklanması talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti. Geceyi Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde geçiren Elif Sulu sabah saatlerinde çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak, Isparta Kapalı Ceza ve Tevkifevi'ne gönderildi. 14 yaşındaki E.S. ise serbest bırakıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum