Köfteci Ramiz Garden Centrum AVM'de Açıldı

Köfteci Ramiz Garden Centrum AVM'de Açıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Kasım 2015 12:37
Köfteci Ramiz Garden Centrum AVM'de Açıldı

Türkiye'nin tanınan lezzeti Köfteci Ramiz Garden Centrum AVM'de müşterileri ile buluştu.

Köfteci Ramiz'in açılış töreni bugün gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış törenine Isparta'nın tanınan simalarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

İşte Köfteci Ramiz'in Öyküsü
20.yüzyılın hemen başında Makedonya’nın Prilep şehrinde dünyaya gelen iki öksüz ve yetim oğlan kardeşin öyküsüdür bu… Babaları Balkan Savaşı’nda esir düşmüş, annelerini bebek denecek yaşta kaybetmişler, onları büyüten babaanneleriyle birlikte Türkiye’ye göç etmişler. Önce Alaçatı, sonra İstanbul ve Adapazarı derken amcalarının yaşadığı Manisa’nın Akhisar ilçesinde almışlar soluğu…

Akhisar o yıllarda Birinci Dünya Savaşı’ndan yeni çıkmış ve çiçeği burnunda bir Cumhuriyet şehri. Halk tarifi imkansız bir yoksulluğun içinde. Burada amcalarının meyhanesinde çalışmışlar ama bir taraftan da yıllar boyu süren askerlik görevlerini de İstanbul’da yaparlarken evci çıktıkları akşam saatlerinde ve hafta sonlarında, o yılların İstanbul’unun önemli lokantalarında çalışarak mesleklerini geliştirmişler. Akhisar’a tekrar döndüklerinde de Makedonya’da sokak satıcılarının yaptığına benzer bir tür ızgara köfteyi daha da geliştirebilme imkanı bulmuşlar.

  


Tamamen dana etinden mamul, sadece tuz ve soğandan oluşan, yiyene et tadı veren bu köftenin altına, kepekli pideyi tereyağında kızartıp doğrayarak yastık yapmışlar. Izgara edilmiş yeşil biber ve tavada tereyağıyla ısıtılmış domateslerle sunulduğunda, yiyenin unutamadığı bir lezzetin yaratıcısı olmuşlar. Sonunda da 1928 yılında limon sandığından sandalyeleri olan küçücük bir dükkan açmışlar kendilerine… 1934 yılında da, şimdi hala faaliyette olan tarihi dükkanlarına taşınmışlar. On yıllar boyunca Akhisar’ın ilk ve tek köftecisi olarak bu lezzetin ününü tüm ülkeye duyurmuşlar. Öyle ki, İstanbul – İzmir anayolundan saparak Akhisar’ın içine, Merkez Çarşı’ya gelip bu köfteyi tatmak isteyen İstanbullu müşterileri her gün daha fazla gelir olmuş dükkana…

Köfteci Ramiz’in dördü oğlan biri kız beş çocuğu olmuş. Çocukları hem onunla dükkanda çalışmış hem de okumuşlar. Oğlanlardan ikisi hukukçu, kızı diş hekimi, diğer iki oğlanın da birisi mühendis diğeri de işletme tahsil etmiş. Bütün bir ömrü, yarattığı bu lezzeti ülkeye duyurmak adına çalışan Köfteci Ramiz 1970 yılında rahmetli olmuş. Çocuk denecek yaşta babalarını kaybeden kardeşler dört elle babalarının bıraktığı mirasa sarılmışlar ve babalarından teslim aldıkları bayrağı bugüne kadar getirmişler.

2000 yılında Akhisar Merkez Çarşı içindeki dükkanlarından başka bir de İstanbul – İzmir karayolu üzerine BP Akaryakıt ıstasyonu yanına şube açınca, daha da tanınır olmuş Köfteci Ramiz markası… Bu dönemde ünlü siyasetçiler, sporcular, sanatçılar ve Köfteci Ramiz’in bu yetmiş küsur yıllık ününü duyanlar burasını ziyaret etmişler.



şimdi Köfteci Ramiz artık ulusal bir marka. Yöre etlerinin değerlendirildiği et işleme tesisinde artık sadece köfte değil sucuk üretimi de yapılıyor. Köfte, Ramiz Usta’nın zamanındaki gibi elle şekillendirilirken, hijyen ve sanitasyon şartları sağlanarak Gıda Üretim ızin Sertifikaları alındı. Dünyanın önde gelen Gıda Denetim Kuruluşu olan ıngiliz World Certification Services firması tarafından ISO-9001 ve HACCP sertifikaları verildi.

Gelen ısrarlı franchising tekliflerinin içinden uygun olanlarına Köfteci Ramiz prensipleriyle çalıştırılan restoranlar açılıyor. Açılan bu restoranlara elemanlar yetiştiriliyor. Bu restoranlara bütün ürünler Akhisar’dan soğuk zincirle günlük olarak taşınıyor. Her bir nokta sürekli denetleniyor ve standartların her noktada ayni olması sağlanıyor. şu anda Köfteci Ramiz artık ulusal bir marka…

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.