Kökten 'Dekolte Dekan Görevden Alınsın'

Eğitim - Sen Isparta Şube Başkanı Erol Kökten, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Çeker hakkında ''dekolte giymenin taciz ve tecavüzü teşvik ettiği'' ile ilgili açıklamalarından dolayı yasal işlem yapılması ve üniversiteden alınması ge

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Şubat 2011 13:39
Kökten 'Dekolte Dekan Görevden Alınsın'

Eğitim - Sen Isparta Şube Başkanı Erol Kökten, Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Orhan Çeker hakkında ''dekolte giymenin taciz ve tecavüzü teşvik ettiği'' ile ilgili açıklamalarından dolayı yasal işlem yapılması ve üniversiteden alınması gerektiğini belirtti.
    
Kökten, yaptığı açıklamada, yasalarda yapılan iyileştirmelere rağmen kadına yönelik erkek şiddetinin hız kesmediğini bir dönemde Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker'in açıklamalarını asla doğru bulmadıklarını belirtti. Çeker'in, dekolte giymenin taciz ve tecavüzü teşvik ettiği, dekolte giyinen kadınların taciz ve tecavüzden şikayet etmelerinin makul olmadığı çünkü böyle giyinmekle suça ortak oldukları yönünde bir açıklamada bulunduğunu ifade eden Kökten, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: ''Bu görüşlerin bir adım ötesi dekolte giyinen kadının kırbaçlanması gerektiği anlayışıdır. Erkeğin yaptığı her yanlışın esas sorumlusu olarak kadını gören, bu nedenle kadın bedeninin, cinselliğinin ve davranışlarının sıkı bir şekilde denetlenmesini savunan bu görüşler, baştan sona dehşet vericidir. Çünkü her şeyden önce kadınları giyimlerinden dolayı hedef göstermektedir. Kadın düşmanıdır, kadına yönelik cinsel suçları meşrulaştırmaktadır, suça teşvik niteliği taşımaktadır. Söz konusu açıklamaları dile getirenin akademik konumu, giyiminden dolayı kadını hedef gösterme ve kadına yönelik cinsel şiddeti teşvik etme niteliğini daha da ağırlaştırmaktadır'' dedi.
    
Çeker'in kamu üniversitesinde görev yaptığını hatırlatan Kökten, bu açıklamaları yapan ve hala görüşlerini savunan bir kişinin üniversitede kalmaması gerektiğini belirtti. Üniversitelerde görev yapan öğretim üyelerinin doğru bilgilendirme konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğini vurgulayan Kökten, ''Yargı ve idare açıkça kadın düşmanlığı yapan bu anlayışı paylaşıyorsa diyecek bir şey kalmıyor ama paylaşmıyorsa, söz konusu açıklamayı yapan hocanın üniversitede yeri olmamalıdır. Yoksa yakında, Afganistan'da olduğu gibi tecavüze uğrayan kadınların zina suçundan cezalandırılmasını önerenler, dahası cezayı kendileri vermeye kalkanlar çıkacaktır'' dedi.
    
Kökten, üniversitenin bu zihniyete müsamaha göstermesinin kadına yönelik nefret suçlarına ve kadın katliamına ortak olmak anlamına geleceğini belirterek, sorumlu kurumlara görevlerini yerine getirmeleri için çağrıda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.