Koku Sorunu İçin İlk Adım Atıldı

Koku Sorunu İçin İlk Adım Atıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Haziran 2017 18:54
Koku Sorunu İçin İlk Adım Atıldı
Vatan Mahallesinde faaliyet gösteren Deri Organize Sanayi Bölgesi’nden çevreye yayılan koku sorunuyla ilgili geçtğimiz hafta Vali Şehmus Günaydın tarafından bir toplantı düzenlenmişti.
Düzenlenen toplantıda koku sorunun çözümüyle ilgili öncelikli olarak bölge içerisinde birikmiş atık çamurun taşınması talimatını veren Vali Şehmus Günaydın ardından diğer önlemlerin ve çalışmaların süratle gerçekleştirilmesini istemişti.

Toplantının ardından harekete geçen Deri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi tehlikeli atık statüsündeki çamuru Manisa’da bulunan tesislere taşıyama başladı. Günde ortalama 60 ton atık çamur Manisa’daki tesise götürülerek ve imha ediliyor.

Isparta’yı Antalya’ya bağlayan karayolunu kullananaları ve çevredeki yerleşim yerlerini rahatsız eden kokunun giderilmesi için ayrıca bölge içerisinde bulunan arıtma tesisi havuzlarının üzerinin kapatılması için de çalışmalara başlandı.

Vali Günaydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresi ve Bölge yetkilileriyle geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği topantı sonrası yaptığı açıklamada amaçlarının bu sorunu Isparta’nın gündeminden düşürmek olduğunu söylemişti.
 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.